Neler yeni

Blog

  • Görüntüleme Görüntüleme: 877
  • Son güncelleme Son güncelleme:

Navigasyon

Full Nvme SSD Disk Desteği Sayesinde Çok Daha Hızlı Web Siteleri! 7/24 Destek. Ücretsiz Antispam Koruma. Ücretsiz Domain. Anında Aktivasyon
  • Web tabanlı bilgi paylaşım ağı olan blog, insanların bildiği, öğrendiği ve paylaşmak istediği paylaşımları aktarmayı sağlayan mecradır. weB-LOGin kelimelerinin kısaltımı şeklinde oluşan blog kelimesi birleşik kelimenin kısaltması olarak oluşturulmuştur. İnternet ortamında kişisel internet sayfası sahibi olmak isteyenler için blog özel bir seçenektir.

    Blogla Sitenin Ne Farkı Var?
    Kullanıcılar genellikle internet sitesi ile blogun farkını merak etmektedirler. İnternet siteleri kendi içinde türlere ayrılır. Blog da bir internet sitesidir. Ancak portal sitesi, blog sitesi ve forum sitesi gibi türleri olan internet sitesi seçenekleri arasında blog sitesi kendi tarzı ile farklı bir internet sitesi konseptidir. Kullanıcıların merak ettiği bir diğer konu da blog sayfası için kod bilgisinin gerekli olup olmadığıdır. Kod bilginiz olsa da olmasa da blog sahibi olmanız mümkündür. Hazır tasarım halinde olan binlerce blog seçeneği arasından beğeninize göre blog tercihi yapabilirsiniz. Eğer kod bilgisine sahipseniz bu durumda kendi blog sayfanızı kendinize özel şekilde tasarlayabilirsiniz.

    Blog Türleri
    Çok sayıda blog türü vardır. Bilgi verme amaçlı olan blog siteleri sadece bilgiye odaklı ve tasarım detayı olarak derinliği olmayan bloglardır. Kişisel blog sayfaları ise aşk, giyim, spor ya da sağlık gibi konularda ve farklı formatlarda olabilir. Bunun dışında özel amaçlı blog sayfaları da oluşturularak özel veri akışı sağlanabilir. Blog açmak isteyenler neden blog açmalıyım diye düşünebilirler. Bir şeyler paylaşmak ve kendinizi sanal ortamda ifade etmek istiyorsanız blog açmak en iyi çözüm olacaktır. Boşa zaman harcamak yerine faydalı paylaşımla yapmak istiyorsanız en ideal seçenek blog sayfasıdır. Kendi konseptinize uygun tasarım yaparak içeriği oluşturduktan sonra blogunuzu devamlı güncelleyerek yeni paylaşımlar yapabilirsiniz.

    Kişisel Blog Sayfaları
    Bu blog sayfaları blog yazarının kişisel ismini taşıyan ve bireysel özelliklerin ön planda olduğu blog sayfasıdır. Kişisel blog sayfaları bu alanda çok deneyimli olmayan bireylerce de kullanılabilecek sayfalardır. En çok kullanılan blog türü olan kişisel bloglar her konuda açılabilir.

    Temasal Blog
    Uzmanlık gerektiren bir blog sayfası olan temasal blog alanında uzman kişilerce belirli bir konu etrafında hazırlanan blog türüdür. Özellikle moda alanında çokça tercih edilen temasal bloglar, ekonomi, tarih, siyaset ve diğer alanlarda oluşturulabilir.

    Topluluk Blogları
    Bu tarz bloglar üyelik ile kullanıcı grubu oluşturarak bilgi paylaşımı oluştururlar.

    Kurumsal Blog Sayfaları
    Kurum ve firmaların kendi tanıtımları ve bilgi verme alanları olarak tasarlanan kurumsal blog sayfaları iş dünyasında giderek önemi artmaktadır. Daha geniş kitlelere ulaşmayı kolaylaştırma bu ortamlarla bilgi kirliliği de engellenmiş oluyor.

    Blog Açmak Ücretli mi?
    Blog açmanın ücretli olup olmadığı sıkça sorulan sorulardandır. Ücretsiz blog açtığınızda çeşitli kısıtlamalar ve birtakım prosedürlerle karşılaşabilirsiniz. Bunun yanında ücretli olarak açacağınız blog sayfaları ise alan adı olarak ve site tasarımı olarak özel seçenekler sunuyor. Eğer özel bir seçenek arayışındaysanız ücretli blog sayfaları sizin için ideal seçeneklerdir. Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz blog servislerini mercek altına aldığımızda şu seçenekler dikkat çekiyor.

    Blogger: Google'nin blog mecrası olan blogger, Google'nin ücretsiz olarak sunduğu bir hizmettir. Google alt yapısı ile blog sahibi olmak istiyorsanız ve bunu ücretsiz olarak elde etmek istiyorsanız Blogger sizin için ideal bir tercihtir.

    Wordpress: Blog siteleri arasında en sık tercih edilen blog mecrası WordPress'tir. Zengin içeriği ve özgün tasarımları ile WordPress ile aradığınız özle seçeneklere sahip olabilirsiniz.

    Blogcu: Yerli blog sitesi olan Blogcu, Blogger ve WordPress'e göre bir adım geride olsa da özgün ve yerli tasarımlar ile sizlere özel çözümler sunuyor.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.