Neler yeni

Sitemap Nedir?

Full Nvme SSD Disk Desteği Sayesinde Çok Daha Hızlı Web Siteleri! 7/24 Destek. Ücretsiz Antispam Koruma. Ücretsiz Domain. Anında Aktivasyon

wbn

Ad
Soyad
Katılım
25 Mart 2019
Konum
yalova
Konular
10
Mesajlar
10
Ticaret - 0%
0   0   0
  
iletişim
Sitemap, sitemizde yayınlamış olduğumuz içeriklere ait sayfaların (link) bulunduğu xml uzantılı bir dosyadır. Günümüzde site haritası, her sitede mutlaka bulunması gereken önemli SEO kriterlerinden biri haline gelmiştir.
Site Haritaları, sitenizde başka türlü bulamayacağımız sayfaları Google'a bildirmenin bir yoludur. En basit ifade ile, bir XML Site Haritası (genellikle Site Haritası olarak adlandırılır, ilk harfleri büyük S ve H olur), web sitenizdeki sayfaların bir listesidir.
Sitemap, GoogleBot gibi siteye uğrayan botların, siteyi daha iyi bir biçimde indexlemesi için rehberlik eden bir dosyadır. Türkçe'de Site Haritası anlamını taşır. Dosyanın uzantısı, .xml'dir. Arama motorlarının indexleme hızında sitemap'ın etkisi büyüktür. Siteyi ziyaret eden botlar, sitemap dosyasının sayesinde, hangi sayfanın ne sıklıkla, en son ne zaman güncellendiğini ve webmaster tarafından belirlenen, hangi sayfanın ne kadar önemi olduğunu tespit eder.
Sitemap'ın Faydaları
Sitemap dosyası olan bir web sitesi, indexlenirken daha ayrıntılı, daha hızlı ve daha çok indexlenir. GoogleBot, siteye girince sitemaptan web sitenin linkleri hakkında detayları çeker ve ona göre indexler. Kısacası sitemap kullanmaya başladığınız andan itibaren index sayınız ve index hızınızda, farkedilebilir artışlar olacaktır.
WordPress Sitemap Eklentisi

WordPress'i kurduktan sonra ilk yapılması gereken işlemler SEO ayarları ve Sitemap kurulumu olmalıdır. WordPress, eklenti yazarları tarafından yazılan "Google XML Sitemaps" eklentisi, WP sistemi için mükemmel bir eklentidir. Bu eklenti ile WordPress sistemi birleştiğinde, ortaya hızlı ve detaylı bir biçimde indexlenen bir site ortaya çıkar. Google XML Sitemaps eklentisi aynı zamanda, WordPress'in en çok kullanılan eklentilerinden bir tanesidir.
Eklentinin kurulumu için;
  • Eklentiyi kurmak için, dosyayı indirip WinRAR'dan çıkardıktan sonra herhangi bir FTP programı aracılığıyla wp-content/plugins dizinine gönderin.
  • Daha sonra Admin panelindeki Eklentiler sayfasına girerek aktifleştirin.
Google'a Sitemap Eklemek
Google'a web sitedeki sitemap'ı tanıtmak için öncelikle bir gmail hesabınızın olması gerekiyor. Gmail hesabına giriş yaptıktan sonra, tarayıcı sizi Google'ın anasayfasına yönlendirecektir.
  • Yönlendikten sonra buraya tıklayın. Link, sizi Google Site Yöneticisi Araçları'na yönlendirecektir.
  • Açılan sayfada eğer siteniz yoksa "Site Ekleyin..." butonundan sitenizi ekleyin. Eğer zaten sitenizi eklediyseniz 3. adımdan devam edin.
  • Ekledikten sonra sitenizin linkine girin. "Kontrol Paneli" isimli sayfaya gireceksiniz. Sol menüden "Site Yapılandırma" sekmesine tıklayarak alt menülerini açın. Alt menülerinin ilk sırasında yer alan "Site Haritaları" menüsüne girin.
  • Daha sonra "Bir site haritası gönderin" butonuna tıklayın. Mini bar açılacaktır. Oraya eğer sitemap dosyanız ana dizindeyse "sitemap.xml" yazın. Farklı dizindeyse onu tanıtın.
  • Eklendikten sonra aşağıda onaylanma süresi çıkacaktır. Sayfayı 1-2 dakikada bir yenileyin. Onaylandı veya Onaylanmadı sonucunu alacaksınız. Onaylanırsa işlem bu kadardır. Onaylanmadıysa sitenizin ulaşılabilirliğinden emin olduktan sonra tekrar deneyin.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.