SMM Panel Nedir? (yukarı)
SMM Panel, aslında dünyada ve Türkiye'de uzun yıllardır kullanılan fakat zamanla gelişen ve değişen bir web tabanlı yazılım türüdür. Facebook'un yükselişte olduğu dönemlerde "beğeni satın alma" olayları baş gösterdi. Ardından önümüze "facebook bayilik panelleri" çıktı ve bu yazılımların kimisi lisans karşılığı satıldı, kimisi internete düştü. Bu yazılımların kaynak kodlarının çoğu zararlı ve gizli işler çeviren türdendi. Örneğin, siz bir havuza katıldığınızda öncelikle site sahiplerinin Facebook sayfasını beğenir, profillerine abone olurdunuz. Bilen bilir, "user.
PHP" adında meşhur bir dosya tipi vardı. Bu dosyada Access Token ile izin vermiş tüm kullanıcıları yönetebilme şansınız vardı. Bu tarz zararlı ve pek fayda sağlamayan siteler, yazılımlar kendilerini tozla raflara kaldırırken piyasa bir süre duruldu. Manuel yani el ile satışlar başladı ve bu satışlar çok yüksek fiyatlardı. Hala satan var, 1.000 Takipçi 20TL gibi fiyatlara gidebiliyor. Tam o sırada hem dünyadan hemde ülkemizden "
sosyal medya bayilik paneli" siteleri türedi. Artık sadece Facebook ile kısıtlı değillerdi ve içlerinde Instagram, Twitter gibi büyük sosyal medya ağlarınıda barındırılıyorladı. Üstüne üstlük hesaplarınızın şifresini girmenize, access token ile erişim izni vermenize veyahut buna benzer hiç bir faaliyet yapmanıza gerek yoktu. Panel'e kayıt olursunuz, bakiye yüklerseniz ve siparişinizi oluşturursunuz. Zamanın o korsan yapımları şuan e-ticaret sitesi gibi yalnızca para karşılığı sizlere hizmet verir oldular. Siparişlerinizi takip edebiliyorsunuz, siparişlerinizi zamanlayabiliyorsunuz, otomatik paketler oluşturabiliyorsunuz, gerektiği takdirde yönetim ile destek için talep oluşturabiliyorsunuz.
Tam olarak bu SMM nedir? (yukarı)
SMM'nin açılımı Social Media Marketing'tir. Türkçemize çevirdiğimiz zaman "Sosyal Medya Pazarlama" olarak adlandıralabilir. Ama bizler ünvan olarak "sosyal medya bayilik paneli" tercihimizdir.
Bu paneller yasal mı?
Bu soru %100 doğrulukla cevaplanamaz fakat tecrübelerle cevaplanabilir. Şuan ülkemizde yer alan çoğu bayilik panelleri yasal ve vergilerini ödüyorlar. Kimisi hala vergiden muaf ve doğru düzgün hizmet veremiyorlar. Bugün şikayet platformlarına girip, arama kutucuğuna "takipçi satın aldım" yazarsanız hala ne kadar insanın mağdur olduğunu görebilir, şahit olabilirsiniz.
Takipçi satın almak ile panel arasındaki fark nedir? (yukarı)
İşte bunu %100 doğrulukla cevaplayabiliriz. Çünkü, bayilik panellerinin sizlere verdiği avantajlar ve imkanlar olağanüstü. Yukarıdaki paragraftada dediğimiz gibi sanki e-ticaret sitesiymişcesine bir platform sizi karşılıyor. Hemen şimdi, Google'dan aratıp bir takipçi sitesine ulaşıp kredi kartı bilgileriniz ile takipçi satın alın. Beklersiniz heyecanlı heyecanlı, sıkıntıdan "acaba geldi mi?" diyip; Instagram profilinizi yenilersiniz. Ama gelen giden yoktur. "Ben bunları bir arayayım!" diyip, aradığınız bakarsınız saat geç olmuş açan yoktur. Siparişinizin durumunu öğrenemezsiniz, anında sipariş oluşturamaz ve anında geri dönüş alamazsınız. Fakat panellerde bu işler böyle yürümüyor. Panel'e kayıt olduktan sonra, bakiye yükledikten sonra ödemenizin onaylanması %99 panellerde otomatik olarak gerçekleşir. 2-3 dakika içerisinde bakiyeniz hesabınıza eklenir. Sipariş oluştur butonuna bastığınız anda siparişiniz (yine %1'lik panelleri muaf ediyoruz.) otomatik olarak işleme alınır ve o an işlemeye başlar. Kimisi dakikalar içerisinde yüklenir, kimisi 1-2 saat içerisinde. Ama aklınıza bir soru takıldı mı, siparişlerinizin durumunu bir tık ile öğrenebilirsiniz. İptal edildiğinde siparişiniz bakiyeniz otomatik olarak iade edilir ve yeni sipariş oluşturabilirsiniz.
Smm Panele Nasıl Sahip Olurum? (yukarı)
Smm panellerde bulunması gereken en önemli özelliklerin başında gelişmiş APİ çekme özelliği gelmektedir. Bu özellik sayesinde istediğiniz sağlayıcı üzerine kar oranı belirlemeniz yeterli olacaktır. Sağlayıcı üzerinden servisleri ve fiyatları otomatik olarak çekerek farklı sağlayıcıları devamlı kontrol etmenize gerek kalmaz. Sağlayıcının yaptığı fiyat artışı otomatik olarak panelinize yansır. Api özelliğinin sağladığı diğer bir özellik ise müşteri taleplerinin otomatik olarak yerine getirilmesidir. Bu sayede panelde olmadığınız durumlarda bile paneliniz hizmet vermeye devam eder. Böylelikle 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet verebilirsiniz.
Panelde bulunan diğer önemli bir özellikte drip-feed özelliğidir. Bu özellik sayesinde gösterim, beğeni ve takipçi gibi etkileşimler hesaba birden yansıtılmayarak hesaplara zaman içerisinde yansıtılır. Bu sayede organik bir artış görünümü ortaya çıkar. Firmamızdan satın alacağınız panel ile yurt içi ve yurt dışı ödeme yöntemleri ile tahsilat yapabilirsiniz. Ayrıca hizmet sağlayıcının yurt dışı kaynaklı olması ve fiyatlarının yabancı para biriminde olması herhangi bir soruna yol açmaz. Hangi para biriminde olursa olsun tutarlar kendi müşterilerinize Türk Lirası olarak yansıtılır. Böyle bir durumda kuru kendiniz belirleyebileceğiniz gibi, otomatik döviz kuru çeviricisini de kullanabilirsiniz.