Neler yeni

Dropbox

  • Görüntüleme Görüntüleme: 407
  • Son güncelleme Son güncelleme:

Navigasyon

  • Dropbox Nedir? Nasıl Kullanılır?​ (yukarı)

    1642937903686.png

    Bulut depolamadan faydalanan hemen hemen herkes Dropbox Nedir? sorusunu en az bir kez sormuştur. Pazar payı son birkaç yılda önemli ölçüde artan bulut depolama; Google Drive, Apple iCloud, Microsoft OneDrive, Box, Sync ve Dropbox gibi çeşitli seçeneklere sahip.
    Belgelerin birden çok cihazdan yönetilmesini sağlayan, bir e-postaya sığdıramayacağınız büyük dosyaları kolaylıkla paylaşmaya yarayan bu sistemlerin en köklü olanı 600 milyondan fazla kullanıcısı olan Dropbox.

    Dropbox Nedir?​ (yukarı)


    Dropbox, kullanıcıların cihazlarındaki resim ve video gibi dosyaları buluttaki bir veritabanına taşımasına olanak tanıyan depolama platformudur.
    Dropbox; dosyalarınızın cihazlarınız ve bulut arasında kolaylıkla senkronize edilmesini ve ne zaman, nerede oturum açarsanız açın, tüm belgelerinize erişmenizi sağlar.
    Ayrıca birkaç tıklamayla herhangi bir dosyayı diğer kullanıcılarla paylaşmanıza olanak tanıdığından ekip çalışmaları için de güçlü bir araçtır.

    Özellikleri​ (yukarı)

    Dosyaları kişisel cihazlarınız ve bulut arasında senkronize tutabilen Dropbox, bu temel işlevin ötesinde geniş bir özellik yelpazesine sahiptir:
    • Dropbox, 2 GB depolama alanı içeren ücretsiz bir plan sunar. Ücretli planlarla bu 3 TB (3,000 GB)’a kadar artırılabilir.
    • Dosya paylaşımını kolaylaştıran Dropbox’la izin düzeylerini kontrol edebilir ve herkesin verilerinize erişebilmesi için dosyaları herkese açık hale getirebilirsiniz.
    • Dropbox’ta paylaşılan dosyalara parolalar ayarlayabilir ve paylaşım için son kullanma tarihi belirleyebilirsiniz (Belirlenen tarih geçtikten sonra dosya paylaşım bağlantısı çalışmaz).
    • Dosyaları doğrudan Windows Gezgini veya Mac OS Bulucu’dan paylaşmayı kolaylaştıran Dropbox, ekibinizden birini dosyaların sahiplik durumuna yükseltmenizi de sağlar.
    • Dropbox, yetkisiz kullanıcıların dosyalara erişmesini önlemek için iki faktörlü kimlik doğrulama sunar.
    • En eski ve en popüler cloud depolama hizmetlerinden biri olan Dropbox, zamanla kendi ürünlerini ve ortaklıklarını da geliştirmiştir. Ekip işbirliği için Dropbox Spaces, içerik oluşturmak için Dropbox Paper ve büyük dosyaları güvenli bir şekilde göndermek için Dropbox Transfer gibi araçlar sunar.
    • Kişisel kullanıcılar, Microsoft Office belgelerini Dropbox’ın içinde açabilir ve düzenleyebilir.
    • Dropbox Business kullanıcıları entegre PDF görüntüleme, Adobe ile paylaşım ve Slack üzerinden gerçek zamanlı mesajlaşma gibi ayrıcalıklara sahiptir. Autodesk ve Okta entegresine de izin veren Dropbox, profesyonel kullanıcıların; güvenlik, üretkenlik ve veri taşıma ortaklarına sınırsız API erişimi elde etmesine olanak tanır. Ödeme yapan müşteriler, ilgili bir cihazı kaybetmeleri durumunda senkronizasyon dosyalarını uzaktan silebilir. Sürüm geri alma, güncellenmiş dosyaları farklı süreler için değiştirmenize izin vererek fidye yazılımlarına karşı belirli ölçüde koruma sağlar.

    Dropbox Nasıl Kullanılır?​ (yukarı)

    1642937919083.png

    Dropbox, kurulumu ve kullanıma başlanması en basit depolama sistemlerinden biridir. Basit bir hesap oluşturma işlemi sonrasında ücretsiz olarak Dropbox’ı kullanmaya başlayabilirsiniz.
    Dropbox’a kaydolduğunuzda, “bulut” olarak bilinen sunucularda belirli miktarda depolama alanı tahsis etmiş olursunuz.
    Dropbox uygulamasını PC’nize, mobil cihazınıza veya her ikisine de yükledikten sonra, Dropbox’ınızda sakladığınız tüm dosyalar; Dropbox sunucularına kopyalanır. Böylece web üzerinden veya Mac, PC ya da iOS / Android cihazlara yükleyebileceğiniz uygulamalardan dosyalarınıza erişilebilirsiniz.

    Artıları​ (yukarı)

    • Bir belge Dropbox’a kaydedildiği anda yedeklenir. Bu; kullanıcıların dosyayı kendi sabit disklerinde yedeklemeleri ihtiyacını ortadan kaldırır.
    • Dropbox’ın rakiplerinden farkı, dosya senkronizasyonunu hızlandırmak için blok düzeyinde dosya kopyalamayı kullanmasıdır.
    • Kullanıcılar herhangi bir yardım almadan hiçbir teknik bilgi veya canlı destek gerekmeden Dropbox’taki dosyalarını kendi başlarına geri yükleyebilir.
    • İki faktörlü kimlik doğrulaması ve verileri aktarım sırasında şifreleme gibi güvenlik önlemleri alan Dropbox, dosya depolarken Google Drive’dan daha güçlü bir şifreleme sürümü kullanIır. Dropbox’ın hangi sürümünü kullanırsanız kullanın, her şey 256 bit AES ile güvenli bir şekilde şifrelenir.
    • Dropbox, pazarlama araçları, bilişim yazılımları gibi diğer sistemlerle iyi entegre olduğu için bulut depolama seçenekleri arasında öne çıkar. Bu, projelerin hızlı ve verimli bir şekilde tamamlanması açısından önemlidir.
    • Kullanıcılar internet erişiminin olmadığı dönemlerde dosyaları düzenlemeye devam edebilir ve tamamladıkları çalışma, erişim geri döndüğünde otomatik olarak sisteme aktarılır.
    • Ücretsiz sürümü 30 günlük dosya kurtarma özelliğine sahiptir, ücretli planlarında dosya kurtarma 180 güne kadar çıkar.

    Eksileri​ (yukarı)

    • Dropbox, bilgilerinize erişme hakkını saklı tutar. Bu nedenle Dropbox’ta en olası güvenlik sorunu, hassas dosyaların görüntülenme olasılığıdır. Bu; işletmelerin güvenlik endişeleri nedeniyle Dropbox’u tercih etme konusunda çekincelerini artıran konuların başında gelir.

      Dropbox’ın, 2012’de bilgisayar korsanları yüzünden 68 milyon e-posta ve şifrenin sızmasına neden olduğu veri ihlali ve 2017-2018 civarında Northwestern Üniversitesi’ndeki araştırmacılarla 400.000 kullanıcının klasör düzeyinde bilgilerinin paylaşıldığı iddiası bu çekinceleri artırıyor.


      Dropbox depolanan dosyaları korumanın en güçlü yollarından biri olan 256 bit şifreleme kullanır ancak şifrelemenin, dosyaları Dropbox çalışanlarının yanlış kullanımından koruyamayacağı ve büyük güvenlik ihlallerinin çalışan hatalarının sonucu gerçekleştiği unutulmamalı.

    • Dropbox, dosya sürümü geçmişini ve silinen dosyaları 30 gün boyunca (Business hesabıyla 180 gün) saklı tutar. Bunun, eski sürümlere yeniden bakmak veya yanlışlıkla silinmiş bir dosyayı kaydetmek açısından kullanışlı olduğu aşikar. Ancak 2017’de Dropbox’ın altı yıl önce “silinmiş” olması gereken dosyaları silmediği ve dosyaların bir sızıntıya karşı savunmasız olduğu anlaşılmıştı.
    • Dropbox’ta geniş bir veritabanına sahip kullanıcılar, meta veri arama işlevinin olmaması nedeniyle sıkıntı yaşayabilir. Meta veriler, bir dosyanın oluşturulma tarihi gibi verilere denir. Bu tip temel arama seçenekleri olmadan, kullanıcılara yüklenen dosyaları inceleme seçeneği sunamaması Dropbox’ın dezavantajları arasında sayılıyor. Ayrıca .cbz uzantıları gibi tarayıcı önizlemeleri için kullanılan dosya türleri de okunamıyor.
    • Dropbox’ın mobil sürümü, özellikle büyük dosyaları indirmeye çalışırken masaüstü uygulaması kadar esneklik sunamıyor.

    Özet​ (yukarı)

    Kullanımı kolay, düşük maliyetli ve hızlı bir depolama platformu arayan bazı şirketler için, Dropbox uygun seçenek olabilir. Ancak Dropbox’un sunduğu işlevselliğe rağmen güvenlik riskleri açısından temiz bir geçmişi olduğunu ne yazık ki söyleyemiyoruz.
    Kişisel kullanıcılar için de ücretsiz depolama amacıyla 15 GB alan sunan Google Drive’ın, daha avantajlı olduğunu çünkü Dropbox’ın yalnızca 2 GB ücretsiz depolama alanı sunduğunu eklemeliyiz.
    Özetle, Dropbox Nedir? sorusunu “dosyaları yedeklemeye, cihazlar arasında senkronize etmeye ve paylaşmaya yarayan bulut tabanlı bir depolama sistemi” şeklinde yanıtlayabiliriz.
  • Yükleniyor...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.