Neler yeni

Web Sitenizin Ziyaretçi Sayısını Arttırmanın 25 Yolu

Full Nvme SSD Disk Desteği Sayesinde Çok Daha Hızlı Web Siteleri! 7/24 Destek. Ücretsiz Antispam Koruma. Ücretsiz Domain. Anında Aktivasyon
Ad
ZEKİ
Soyad
AYGÜN
Katılım
18 Ocak 2019
Konum
Yalova
Konular
777
Mesajlar
2,933
Ticaret - 0%
0   0   0
  
iletişim
Meslek
Webmaster & SEO
Detay  
Meslek
Webmaster & SEO
Tecrübe
12 Yıl
Uzmanlık alanları
Web tasarım, PHP, SEO, Seslendirme, Video montaj
İş referanslarım
youtube.com/channel/UC0EKnd0EWBefw9Wrqw_wrAA
Üyelik tipi
  1. Bireysel
Enpara   Hesap
ZEKİ AYGÜN
HESAP NO; 1237-0056746
ŞUBE: DOSAB BURSA
İBAN: TR69 0004 6012 3788 8000 0567 46
Enpara   Hesap
ZEKİ AYGÜN
HESAP NO: 497-6640783
ŞUBE: GEMLİK
İBAN: TR60 0006 2000 4970 0006 6407 83
Photoshop   Photoshop
  1. Orta düzey
    50%
İllüstratör   İllüstratör
  1. Başlangıç düzeyi
    30%
İllüstratör   UI / UX tasarım
  1. İleri düzey
    90%
PHP   PHP
  1. Orta düzey
    50%
PHP   CSS3
  1. İleri düzey
    90%
PHP   JavaScript
  1. Orta düzey
    50%
1575364626894.png

25 Web Sitesi Ziyaretçi Sayısı Arttırma Yöntemi

Süper bir web sitesi açtınız içeriğiniz doyurucu, tasarımınız göze hoş geliyor başlangıç olarak sizi tatmin etti ama bir sorun var sitenizi kimse ziyaret etmiyor. İşte tam bu noktada yapmanız gereken bazı işler var bu süreçleri 25 başlıkta toplamaya çalıştım.

Web sitesi ziyaretçi sayısı arttırma yolları!
Çok fazla trafiği olan bir web sitesi her webmaster’in ve her internet girişimcisinin hayalidir aslında çünkü daha fazla ziyaretçi daha fazla kazanç demektir. Aşağıdaki yöntemleri uygulayarak web sitelerinizin ziyaretçi sayısını arttırabilmeniz mümkün.

Mükemmel bir site yaptınız, içerik mükemmel, tasarım mükemmel fakat bir sorun var sitenizi kimse ziyaret etmiyor. Web sitelerinin trafik yoğunluğu denilen olay yani ziyaretçi sayısının artışı durumu her webmasterın hayalidir aslında.


Aşağıdaki yöntemler sayesinde web site trafiğini bir nebze de olsa arttırabilirsiniz.

1. Eğer arama motorlarından ücretsiz trafik sağlamak (Web Sitesi Ziyaretçi Sayısı Arttırmak) istiyorsanız yüksek kaliteli ve benzersiz içerik girmek zorundasınız.

2. Gogole da gün içerisinde yaklaşık 2.5 milyar dan fazla arama yapılıyor. Bu arama sırasında sitenizin de listelenmesini istiyorsanız web sitenize sürekli olarak içerik eklemelisiniz. Eğer bir blog yazıyorsanız her gün en az 1 içerik eklemelisiniz. Her içerikte farklı anahtar kelime hedeflerseniz arama sonuçlarında daha çok listelenme şansı yakalarsınız.

3. Akılda kalıcı ve içeriğinizle alakalı bir domain (alan adı) seçin. Bazı durumlarda yıllar önce ziyaret ettiğiniz bir siteyi bile hatırlayıp girdiğiniz oluyordur. Sizin sitenizinde böyle akılda kalıcı bir site olmasını istiyorsanız sitenizin alan adını akılda kalıcı olarak seçin ve adıyla özdeşleşmiş bir logo tasarlayın. Ayrıca alan adınızın site içeriğiyle de bağdaşması gerekiyor. Bunun için nameboy.com u ziyaret edin belirlediğiniz kelimeler üzerinde birçok alan adı türeten bir araçtır.

4. Çok hit alan sitelere benzer bir alan adı satın alın. Örneğin bazen insanlar tarayıcılarına site adlarını girerken yanlış bir harfe basabiliyorlar. Örneğin Google.com yerine gogle.com gibi. Bu sayede yönlendirme yaparak gerçek sitenize trafik çekebilirsiniz.

5. Alan adının okunurluğunu kolaylaştırın. Örneğin www.associateprograms.com ve www.AssociatePrograms.com İkinci alan adında büyük A ve büyük B kullanılmış bu tarz bir alan adı daha kolay okunur ve anlaşılması daha kolaydır. Alan adı alırken küçük büyük harf seçme şansınız yok fakat gerek logonuzda gerek se promosyon sistemlerinde büyük baş harf kullanabilirsiniz. Örneğin kartvizitlerinizde veya e-posta imzanızda.

6. Resim dosyalarının adında uygun anahtar kelimeler kullanın. Arama motorları insanlar gibi resimlere bakarak algılama yapamıyorlar resim aramalarını resimlerin adları ve açıklamalarıyla yapabiliyorlar. Bu yüzden resim aramalarından trafik almak istiyorsanız resimlere anahtar kelimeleri hedefleyen isimler ve açıklamalar ekleyin. Ayrıca arama motorları veri tabanlarına yeni resimler katan sitelere daha fazla ilgi gösterirler. Web sitelerinizde kullanacağınız resimleri kopyalayıp ya da farklı kaydedip kullanmayın resimlerin ekran görüntüsünü alıp tekrar üretin bu sayede resimleri özgünleştirmiş olursunuz. Bu çok iyi bir SEO Taktiğidir.

7. Çok ciddi anahtar kelime araştırması yapın. Googl Adwords keyword tool u hepimiz kullanıyoruz fakat çoğu kelimeyi birbiriyle bağdaştırıyor örneğin; Bikini kelimesi incelendiğinde bikini modeli bikini modeller model bikini kelimelerinin hepsi 49.000 kere aranmış görünüyor bu bir saçmalık. Bu şekilde yanlış araştırmalar sonucunda çok fazla hata yapan webmaster bulunuyor. Anahtar kelime araçlarını çok iyi belirlemek gerekli bunu için çok fazla ücretli veya ücretsiz yazılım mevcuttur.

8. Kaliteli yazı ve sayfa başlığı seçin. Google da bir arama yaptığınızda ilk 10 site içinden her zaman ilkini tıklamayız. Bazı durumlarda etkili başlık görmek için 2.3. sayfalara bazen de ilk 10 sonuç içindeki 5.6 vs. sonuca tıklarız. Bunun sebebi ilgimizi çeken çarpıcı başlıklar görmek istememizdir. Anahtar kelime hedeflemek için bazı durumlarda alakasız başlıklar oluşturuyoruz bu yanlış. Okuyucuyu da göz önünde bulundurup ilgi çekici ve insanlara yararlı olacak nitelikte yazı başlıkları hazırlamalıyız. İyi başlıklar bulmak için Google da arama yapabilirsiniz.

9. Organik SEO Web trafik için birkaç anahtar nokta. Arama motorları birer bilgisayar olmalarına rağmen çok zekidirler. Bu yüzden onlara karşı bizimde zekice davranmamız gerekiyor. Arama motorlarında bir arama yaptığınızda bazen kalitesiz içeriklerle karşılaşabiliyoruz çok fazla hit alan bir kelimeyle bazı siteler ilk sıralarda listeleniyor içerikleri kötü olmasına rağmen bu nasıl oluyor? Belki bunun için birçok faktör var ama arama motorlarının temelinde gerçek bilgiyi görüntülemek varsa eğer daha kaliteli içeriklerle siz aynı kelime ile bu sitenin önüne geçebilirsiniz. Fakat bu süreçte aceleci olmayın kaliteli içerikler hazırlayın arama motorları sizi yavaş yavaş fark edecektir. İçerikleri uzun tutun Google bir konuda çok bilgi sahibi olan siteyi öne çıkartır bunu unutmayın her konunuz, yazınız en az 800- 1000 kelimeden aşağıda olmasın bu yolla da başarıya ulaşmak mümkün. Uygun anahtar kelimeleri başlıkta ve metinin içinde geçirin. Abartmadan belirli sayıda anahtar kelime kullanabilirsiniz. 100 kelimelik bir makale de 3 anahtar kelime tekrarı uygun bir orantı olarak kabul edilir. Aynı anahtar kelimeleri resimlerde ve yazının altında da geçirmek akıllıca olacaktır.

10. Sayfalar arası bağlantı verin bu hem sitenin navigasyonu açısından hem de ana sayfanıza backlink sağlamak açısından iyi bir fikirdir. Eğer arama motorlarından %100 başarı isterseniz tüm içerikte bu yöntemleri uygulayın. Web Sitesi Ziyaretçi Sayısı Arttırma yöntemleri bunlarla sınırlı değil makalenin diğer maddelerinde de etkili yöntemler bulunuyor.

11. Sitenizi dizinlere ekleyin. Siteniz için kaliteli tavsiye bağlantıları istiyorsanız dizinler bu konuda çok etkilidir. İşe büyük dizinlerle başlayın bunlar ücretsizdir kaliteli içerik yayınlarsanız dizinlere kabul edilmenizde kolaylaşacaktır. Yahoo, DMOZ.org, sbd.bcentral.com Gibi dizinlerle başlayın ve ücretli dizinlerle devam edin Gimpsy Skaffe Joeant GoGuides Business.com SevenSeek ThisIsOurYear LookSmart (muhtemelen çok pahalıdır) BlueFind WowDirectory Web GeniusFind Bu linkte dizinlerin bir listesini bulabilirsiniz; Strongest Links - Directory list Sitenizi dizinlere eklerken kuralları dikkatlice okuyun aslında bu iş çok dikkat ister eğer internet ortamında kalıcıysanız ve beklentiniz yüksekse (internetten para kazanmak gibi) bu işi ücretli olarak uzmanlarına yaptırtabilirsiniz.

12. Sitenizi Niş (Niche) dizinlere gönderin. Örneğin siteniz sağlık üzerineyse sağlık ile alakalı dizinleri araştırın ve bu dizinlere sitenizi gönderin. Arama motorları dizinlere çok fazla itibar ederler onlardaki siteler çok kalitelidir bunu bizler gibi arama motorları da bilirler. Ücretli ve ücretsiz hub sayfaları bulunur bu hub sayfalarından sitenizle alakalı olanı seçin ve sitenizi niş sayılan bu hub sitelere ekletin. Bu sayede hem sitenize ciddi derecede trafik sağlarsınız hem de arama motorlarının gözünde siteniz değerlenir.

13. Faydalı makale sitelerine makale göndererek sitenize bağlantı verin. İlginç ve kaliteli makaleler yazarak makale sitelerine bir sürü makale gönderin makalelerin içinde sitenize link verin. Makale yazarken göz alıcı bir başlık kullanın bu sayede insanların sitenizi ziyaret etmesini sağlamış olursunuz. Aslında bu iş son zamanlarda çok fazla abartılarak suiistimal edildi ve Google artık buna pek itibar göstermiyor itibar etmesi için makalenin çok fazla okunması gerekiyor. Link almak amaçlı makale yazacaksanız eğer bunu paravan bloglar kullanarak yapmanız linkleri paravan bloglara paravan bloglardan da kendi sitenize linklemeniz daha fazydalı olacaktır. Bazı kaliteli makale sitelerinin adresleri; http://ezinearticles.com EzineArticles Submission - Submit Your Best Quality Original Articles For Massive Exposure, Ezine Publishers Get 25 Free Article Reprints http://www.netterweb.com http://www.articlefinders.com http://www.articlecity.com Sakın şu hataya düşmeyin; yenilenen içerik olgusunu duymuşsunuzdur bir makaleyi kopyalayıp aynısını üretmeyin bu sitenizi “dublicate content filter” e düşürür. Makaleler kaliteli ve eşsiz olmalı.

14. Canlı bülten oluşturun. Örneğin sitenizi ayda 5000 kişi ziyaret ediyor detaylı inceleme yaptığınızda her gelen ziyaretçi gidiyor ve bir daha gelmiyor bu, müşteri kaybeden bir dükkan gibidir aslında. Ziyaretçilerin tekrar gelmelerini veya onları teşvik etmeniz için stratejiler geliştirin. Örneğin ücretsiz hediyeler dağıtın, anketler uygulayın ve canlı bültenlere üye olmalarını sağlayın. Bir canlı bülten oluşturun bunu aweber ile yapabilirsiniz bu sayede elde ettiğiniz müşteri mail adresi veri tabanı sayesinde ziyaretçilere yenilikleri haber verebilirsiniz.

15. Forumları ve blogları kullanın. Forumlarda ve sitenize alakalı olan bloglarda siteniz bol bol tanıtın. Bu çok sıkıcı bir iştir fakat en iyi ücretsiz reklam yöntemlerinden biridir.

16. Tüm kırık linkleri sitenizden çıkartın. Arama motorları kırık linklerden nefret ederler. Bu durum ziyaretçiler içinde hoş görünmez kırık linkleri tespit etmeniz için “Xenu Link Sleuth” programını kullanabilirsiniz.

17. Güvenli bir web hosting kullanın. Google sitenizi indekslemeye geldiğinde siteniz çalışır durumda değilse hemen sizi birkaç sıra arkaya iter veya listesinden çıkartır. Tekrar geri gelmesi bazı durumlarda uzun zaman alır bazı ucuz hostinglerde sürekli kesilme ve bağlantı problemleri oluşabiliyor bu tip problemler yaşamamak ve web trafiğini sağlam tutmak için hosting çok çok önemlidir.

18. Yeni konu ararken kategori dışına çıkmayın. Siteniz portakal üzerineyse eğer portakal türleri ve narenciye sıkacağı ile ilgili makaleler yazın her içeriği sitenize doldurup kargaşaya çevirmeyin. Bu ileriki zamanlarda pr değerinizi arttıracak bir etkendir. Sitenize hangi kelimelerle ziyaretçilerin geldiğini ölçmek için Google Analytics kullanın ve detaylı olarak raporları inceleyin.

19. Ücretsiz e-kitaplar hazırlayın. Ücretsiz e-kitaplar dağıtan siteler meşhur, bu sitelere sizin sitenizle alakalı e-kitaplar hazırlayıp gönderin. Konuların içinde devamı sitemizde gibi linkler ekleyerek sitenize trafik sağlamaya çalışın.

20. Reklam verin, bir veya bir kaç foruma cüzi miktarlarda bütçe ayırarak reklam verebilirsiniz. Örneğin insanlar, internetten para kazanma yolları öğrenmek için forumlara başvurur sizin siteniz internetten para kazanma yolları hedefliyorsa bu konuyla ilgili forumlar keşfedip küçük bütçelerle reklam verebilirsiniz. Bu işi geliştirip bazı blog ve siteler üzerinde de uygulayabilirsiniz.

21. Bazı komik şeyler yapın. Sürekli her konuda ciddi makaleler ve içerikler oluşturmak zorunda değilsiniz. Makaleleriniz arasına konuyla orantılı komik örnekler, resimler ve videolar koyabilirsiniz. İnsanları bir an bile gülümsetebilmek her şeyden önce güzel bir harekettir.

22. Bazı küçük hileler yapın. Web sitenizde konuyla alakalı bu işin hilelerini anlatın. Bu sayede okuyanlar konuyu arkadaşlarına da tavsiye edebilirler ayrıca bundan büyük site sahipleri de haberdar olduklarında sitelerinden size bağlantı gönderebilirler.

23. Sosyal medya da etkili olun. Sürekli sosyal ağlara bağlı kalın ve web sitenizi sosyal ağlarda tanıtmaya çalışın. Gruplara katılın ve başka ağızdan sitenizi sosyal ortamda tavsiye edin.

24. Reklam. Reklamlar günümüzde en popüler pazarlama yöntemi aslında kimse ücretli web trafik istemez ama bazı durumlarda buna ihtiyacınız olabilir. Örneğin web sitesinden bir ürün satacağınız zaman reklam vermek akıllıca olabilir. Reklamların avantajı, anında trafik sağlamalarıdır ve sizinle ilgili ziyaretçileri size gönderirler. Küçük bütçeli Adwords reklam verebilirsiniz.

25. Hakkımda veya Hakkımızda sayfaları oluşturun. Bu sayfaya gerçek kimliğinizi ekleyin bu sayfaya alan adındaki kimliğinizi eklemek arama motorları tarafından size iyi not verir. Ayrıca okuyucular tarafından bakıldığı zaman da kimin yazısını okuyorum? Sorusuna cevap olmuş olur. Çok büyük bir gazetenin köşe yazarının kimliği açıklanmazsa eğer buna kim itibar eder? Bu da aynı durumdur kimliğinizi ortaya çıkarmak hem güven hem de SEO açısından önemli bir püf noktasıdır.

Sonuç olarak web site trafik yöntemleri bunlarla da sınırlı değildir. Aslında web site trafiği internetten para kazanma işiyle çok ilgilidir. Çok fazla kar etmeyi planladığınız bir sitenin ziyaretçisinin olmaması sizin motivasyonunuzu düşürebilir ve internetten para kazanma hikâyeniz bu yüzden başlamadan bitebilir. Web Sitesi Ziyaretçi Sayısı Arttırma yöntemlerini uygulamak aslında sıkıcıdır fakat şu da bir gerçektir ki başarı herkese sıkıcı gelen şeylerin sabırla üstesinden gelmekten geçer.

alıntı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.