Neler yeni

Strese Dayanıklılık Gücünüzü Arttırın.

Full Nvme SSD Disk Desteği Sayesinde Çok Daha Hızlı Web Siteleri! 7/24 Destek. Ücretsiz Antispam Koruma. Ücretsiz Domain. Anında Aktivasyon

TeknoWebien

Webien EDİTÖR
Ad
Soyad
Katılım
17 Ocak 2019
Konular
10
Mesajlar
12
Ticaret - 0%
0   0   0
  
iletişim
Screenshot_2020-09-02-12-36-34-668_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

Herkesin yerine ve olaya göre stresi taşıyabilme gücü vardır.

Bazı kişiler kısa sürede strese yenik düşer. Bazılarıysa strese direnme çabası içinde kendini yıpratmakla meşgul olur.

Stres birikimi kişiden kişiye göre değişkenlik gösterir. Bu sizin dayanabilme gücünüzle alakalıdır. Bu durumda kendinizi çok iyi tanımalı ve hangi zaman diliminde stresi neyle atacağınızı bilmelisiniz. Belki de zihninizi dağıtacak bir sinemaya gitmek veya spor gibi aktivitelere zaman ayırmak kimine göre iyi gelebilir. Tabiki zihni dağıtan en iyi yöntem tatile gitmek olabilir. Bu durumda ne yazık ki maddi zorluklara ve zamanlamaya takılı kalmaktadır. O yüzden ara ara ufak şeylerde olsa üzerinizdeki stresi atacak alanlar oluşturmalısınız. Amaç üzerinizdeki stresi bir nevi olsa dahi kırabilmektir.

Güldüğünüzde vücudunuz endorfin salgılayarak strese karşı savaşır. Siz sahte bile olsa güldüğünüzde bilinçaltınız buna inanarak endorfin salgılar ve üzerinizdeki stres derecesinin düşmesine yardımcı olur. Yapılan araştırmalar sahte bile olsa gülümsediğinizde vücutta endorfin salgılandığını göstermiştir.

Herhangi bir yaşanan negatif olayın stres süresi iki hafta gibi bir zaman geçmesine rağmen devam ediyorsa depresyon haline dönüşmeden kesinlikle psikiyatrist, psikolog gibi bir uzmana başvurmalısınız. Bu durumda olan bir kişi genelde bunu reddettiği için en yakınındaki kişi bunu fark etmeli ve yönlendirmelidir.

Özellikle sevgili ilişkilerinde ve iş hayatında stres yükü fazla olabilir. Eğer olayın içinde strese dayanıklılık gücünüzü sağlayamıyorsanız, üzerinizdeki stresi başka bir alanda atmayı muhakkak deneyin. Böylece zihniniz sizi o olayın içinden çıkaracak ve enerji depolamanıza yardımcı olacaktır.

Stres arttıkça bu durum iş yerinize, ailenize ve çevrenize yansıyacaktır. Bu yansıma hayata olan genel bakış açınızı tamamen olumsuz hale getirir. Bu negatif haliniz sizin yaşadığınız yerden dünya'yı suçlayacak kadar zihninizde yayılacaktır. Çünkü bilinçaltı genellemeler yapmayı sever ve bunu her yere yayar.

Bazı insanlar günlük yaşantı veya iş hayatı olsun vücut dirençleri en fazla iki hafta ya da bir ay dayanabilir ve vücuttaki direnç düşerek yerini bitkin ve yorgunluk hissi bir hâl alır. Bunun nedeni o stresi kıracak ve size enerji verecek değişik bir aktivite yapmamanızdan kaynaklanmaktadır.

Kişiden kişiye göre değişiklik gösteren strese dayanabilme gücünü kendinizde analiz etmeli ve o stresi nasıl kıracağınızı bilmelisiniz. Eğer stres o olayın içinde çözümsüz bir hâl aldıysa başka bir alanda bu stresi kırmalısınız.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.