Neler yeni

Ripple’ı (XRP) Kurucuları Kimler

Full Nvme SSD Disk Desteği Sayesinde Çok Daha Hızlı Web Siteleri! 7/24 Destek. Ücretsiz Antispam Koruma. Ücretsiz Domain. Anında Aktivasyon
Ad
Soyad
Katılım
30 Mayıs 2019
Konum
web master
Konular
327
Mesajlar
493
Ticaret - 100%
1   0   0
  
iletişim
Meslek
Seo Danışmanı
Detay  
Meslek
Seo Danışmanı
Ripple’ı (XRP) kim geliştirdi?
Ripple prototipleri üzerinde yapılan ilk çalışmaların tarihi 2004 yılına kadar uzanıyor.

Platformun asıl başlangıç tarihi olarak 2013, yani EDonkey ağını geliştiren Jed McCaleb’in, dünyanın önde gelen yatırımcılarına Ripple Labs’a destek vermek üzere çağrıda bulunduğu yıl gösteriliyor.

Ripple Labs’ın kurucuları kimler?
Chris Larsen, founder of Ripple

Chris Larsen
Chris Larsen, kripto para ekosisteminin en zengin kişisi olarak kabul edilen bir melek yatırımcı, işletme yöneticisi ve gizlilik aktivisti olarak biliniyor. Finansal hizmet alanında çalışan birçok girişimin kurucu ortağı olan Larsen, 1996 yılında hayata geçirdiği online mortgage kredi girişimi E-loan ile adını duyurmuştu.

Jed McCaleb, founder of Ripple

Jed McCaleb
Jed McCaleb, oldukça ünlü bir yazılımcı ve girişimci… Ripple, Stellar, eDonkey, Overnet'in yanı sıra ünlü kripto para borsası Mt. Gox’un da kurucuları arasında yer alıyor. Mt. Gox borsasında yaşanan hack skandalından önce şirketteki payını satmıştı. Hack skandalı öncesi, Bitcoin işlemlerinin yüzde 70’i, Mt. Gox borsası üzerinde gerçekleşiyordu.

Ripple Labs yatırımcıları kimler?
TarihYatırım türüYatırımcıMiktar
(milyon dolar)
Nisan 2013MelekAndreessen Horowitz, FF Angel LLC, Lightspeed Venture Partners, Pantera Capital, Vast Ventures, Bitcoin Opportunity Fund2.5
Mayıs 2013MelekGoogle Ventures, IDG Capital Partners3.0
Kasım 2013TohumCore Innovation Capital, Venture51, Camp One Ventures, IDG Capital Partners3.5
Mayıs 2015A serisiIDG Capital Partners, Seagate Technology, AME Cloud Ventures, ChinaRock Capital Management, China Growth Capital, Wicklow Capital, Bitcoin Opportunity Corp, Core Innovation Capital, Route 66 Ventures, RRE Ventures, Vast Ventures, Venture 5128
Ekim 2015A serisiSantander InnoVentures4
Eylül 2016B serisiStandard Chartered, Accenture, SCB Digital Ventures, SBI Holdings, Santander InnoVentures, CME Group, Seagate Technology55
Ripple Protocol Consensus Algorithm (RPCA) nedir?
Bitcoin veya Ethereum’un aksine, Ripple'da blok zinciri yer almıyor. Blockchain üzerine inşa edilmeyen bir kripto para birimi, ilk kez duyanlara elbette oldukça garip gelecektir. “Blockchain yoksa işlemler nasıl doğrulanır? Her şeyin yolunda olduğundan nasıl emin olunur?” soruları akla gelebilir. Blockchain sistemlerinin aksine Ripple, kendi patentli teknolojisine sahip: Ripple Protocol Consensus Algorithm (Ripple Protokolü Konsensüs Algoritması – RPCA).

Sistemin adında geçen “konsensüs” kelimesi, ağ üzerindeki her “node” diğerleriyle aynı fikirde ise işlemde sorun yok anlamına geliyor. Şöyle söyleyelim; yüzlerce yaşlı ve deneyimli insanın yer aldığı büyük bir arena olduğunu hayal edin. Önemli bir karar vermek için hepsinin fikir birliği sağlaması gerekiyor. Arenada yer alan yaşlıların hepsi kabul ederse savaş başlatabiliyor ya da sonlandırabiliyor. Ülkede uygulanan vergileri artabiliyor, Olimpiyat oyunları ve benzeri etkinliklerin başlatılmasının emri verilebiliyor. Topluluktan biri bile öneriyi kabul etmese, sorunun ne olduğu bulunana kadar hiçbir işlem gerçekleşmiyor.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.