Neler yeni

Nasıl YOUTUBER olunur

Full Nvme SSD Disk Desteği Sayesinde Çok Daha Hızlı Web Siteleri! 7/24 Destek. Ücretsiz Antispam Koruma. Ücretsiz Domain. Anında Aktivasyon

Rio

Yönetici
Ad
Soyad
Katılım
18 Ocak 2020
Konum
Yalova
Konular
13
Mesajlar
19
Ticaret - 0%
0   0   0
  
iletişim
Merhaba Arkadaşlar şimdi sizlere youtuber nasıl olunur ne yapılması gerekir hepsini tek tek sizelere anlatacağım. Sosyal meyda ve video platformu olan Yotube günümüzün en popüler video izleme ve maddi kazanç sağlıyan kapılarından birisidir. Tabiki Sadece yotuber olmak yetmiyor birazda insanın yanında şansının olması gerekiyor. Bununla ilgili geçtiğimiz Aylar İşkur vasıtasıyla nasıl yotuber olunurla ilgili İşkur bile bununla alakalı kurs acmıştı belki bir çoğımuzun haberi dahi olmadı. Şimdi sizlere youtuber nasıl olunurla alakalı bilgilendirme yapacağım umarım faydalı olabilirim.

Nasıl Youtuber Olunur? İşte İlk Adımlarınız
Youtuber olmak için öncelikle kendi kanalınızı oluşturmanız veya bir kanal oluşumuna katılmanız gerekiyor.

Biz kendi kanalınızı oluşturarak ilerleyeceğinizi ve buna göre yol alacağınızı varsayarak ilerleyelim. Kendi Google hesabınızı oluşturduktan sonra bu linke tıklayarak kanalınızı oluşturmanız gerekiyor. Profil fotoğrafınızı ve diğer isim bilgilerini bu adresten değiştirebilirsiniz. Güzel ve net bir profil fotoğrafı seçin. Ayrıca hesap oluştururken Google'ın hazırladığı şu yardım makalesi de yardımcı olabilir.

  • Akılda kalıcı ve mümkünse kısa bir isim seçin.
  • Özgün olun.
  • (İsteğe bağlı) Kanal için sosyal medya hesaplarınızı ayrı olarak oluşturun ve kullanıcı isimlerini alın. Eğer hatrı sayılır veya çok sayıda takipçiniz varsa kişisel profilleriniz üzerinden de tanıtım yapabilirsiniz.
Sadece bununla bitiyor mu? Tabiki hayır.


En Önemli ve Kritik Adımlardan: Konu Belirlemek
Kanalınızın konusu oldukça önemli. Ne tür yayınlar yapacaksınız? Kanalınızı oluştururken güzel bir isim seçtiniz ve konuyu da seçmeniz gerekiyor. En popüler kanal türleri aşağıdaki gibi;

  • Eğlence
  • Oyun
  • Bilgi
  • Gündem/ yorum
  • Şaka
  • Spor
  • Makyaj
  • Müzik
  • İnceleme
  • Kendin Yap
  • Paranormal Olaylar
Bunların dışında seçebileceğiniz yüzlerce kanal fikri de var.

Youtube Kanalınızın Kapak Fotoğrafını ve Bağlantılarını Düzenleyin


1579737140218.png



Youtube kanalınızı düzenledikten sonra kapak fotoğrafını ve bağlantılarınızı düzenleyin. Seçtiğiniz konuya göre bir kapak fotoğrafı hazırlayın. Canva üzerinden hazır temalarla hızlı bir şekilde kapak fotoğrafı oluşturabilirsiniz. Kapak fotoğrafı yüklemek için butona bastığında gerekli görsel boyutu ve yönergeler için Google sizi yönlendiriyor. Çok karmaşık bir görsel kullanmanıza gerek yok. Sade bir tarz da seçebilirsiniz. Bağlantıları düzenlerken kişisel Facebook, Twitter, Instagram hesaplarınıza ve varsa web sitesi linklerini eklemeniz iyi olacaktır. Bu sayede kanalı ziyaret eden abonelere veya potansiyel abonelere sizi Youtube dışında da takip edebileceklerini hatırlatmış olacaksınız.

Kanalı Oluşturdunuz, Fikri Buldunuz, Ya.. şimdi ekiplar :)))
1579737269741.png


Youtuber olmak ve video üretmek için on binlerce liralık ekipmana gerek yok ama bir şeyler de lazım tabi. Önce size bir internet bağlantısı ve masaüstü veya dizüstü bilgisayar gerekiyor. En temel gereksinimleriniz bunlar. Tabi şöyle bir durum da var. Eğer ben telefondan çekeceğim her şeyi ve onun üzerinden yükleyeceğim derseniz tamam. Ama biraz kurgu biraz da efekt yapacağım derseniz bilgisayar şart. Çözünürlüğü en az 16 MP olan ve HD video çeken bir telefonunuz varsa kamera olarak onu kullanabilirsiniz. Son çıkan telefonların pek çoğu bu iş için ideal.

HD video üretmek önemli çünkü internet bağlantı hızlarının artması, donanımların gelişmesi ile kaliteli içerik sunmak zorundasınız. Basit bir ihtiyaç listesini aşağıya bırakıyorum.

  • Telefonunuz veya varsa kameranız için bir tripod edinin. Telefon için 30 liradan başlayan fiyatlar mevcut.
  • Ses kaydı için cihazınızı kullanabilirsiniz ama masa başı kayıtlar için 8 liradan başlayan fiyatlarla mikrofonlar mevcut.
  • Video düzenleme programı(Genelde ücretli oluyor en iyileri. Adobe Premiere kullanabilirsiniz. Youtube'un online olarak sunduğu bir video düzenleme programı da mevcut. Bunun dışında Google'da arama yaparak da ücretli/ücretsiz programların listesine ulaşabilirsiniz.)
Gelişmiş bir set için de kamera, tripod, GoPro, ses kayıt için profesyonel ekipman, ücretli sürüm video düzenleme programı, ses düzenleme programı ve yapacaksanız dış mekan çekimleri için kameraya yedek batarya, ekstra hafıza kartı gerekiyor.

Ekipman da Tamam. İçeriklerimizi Oluşturmaya Başlayalım!!!
1579737407498.png

Konumuzu seçtik, kanalımızı oluşturduk, düzenlemelerini yaptık, ekipman işini de hallettik. İçeriklerimizi oluşturmaya başlayalım. İlk video içeriklerimiz belki istediğimiz gibi olmayacak ama bir yerden başlamak lazım.
İçeriklerinizi Oluşturmaya Başladıktan Sonra Düzenli Bir Şekilde Gitmeniz Gerekiyor.

1579737477189.png

Hemen 3-4 tane video yapıp aynı gün yüklemek gibi bir hataya düşmeyin veya konunuzu seçtiniz ama aktif görünmek için gereğinden kısa veya uzun videolar da yapmayın. İlk video içeriğinizi oluşturduktan sonra taslak halini arkadaşlarınızla paylaşmak ve geri bildirim almak yararlı olabilir. Düzen şart arkadaşlar. Düzenli bir şekilde paylaşım yapmazsanız kitlenizi sıcak tutamazsınız ve iyi bir izlenim bırakmazsınız. Bu da Youtube'un büyük dünyası içinde kaybolmanıza neden olur. Haftalık olarak düzenli bir video faydalı olabilir başlangıç için. Sonra gelen kitleye ve yorumlara bakarak yeni bir düzen oluşturabilirsiniz. Tekrarlıyorum, düzen şart!
Gelen Yorumları, Beğenileri ve Dislike'ları Dikkate Alın
Gelen yorumlar, içeriklerinizin kalitesi, kitlenizin sevdiği/sevmediği şeyleri öğrenmek için en etkili yol.
İçeriğinizin Daha Fazla Kişiye Ulaşması İçin Optimizasyon Yapmalısınız: Youtube SEO 101

1579737594412.png

Youtube'un dünyanın en büyük arama motorlarından birisi olduğunu söylemiştim yazının en başında. Bundan bahsetmemin nedenine şimdi gelelim isterseniz. Youtube'da her gün onbinlerce yeni video yükleniyor. Her biri yüzlerce farklı konuda ve içeriğe sahip. Youtube'un da bu videoları arama yapan kullanıcılar için güzel ve doğru bir biçimde sıralaması gerekiyor. Peki Youtube bu videoları nasıl ve neye göre sıralıyor? Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi?
Algoritmalar, Sayılar, Rakamlar, Sıralamalar...
Bu işin çok büyük bir algoritma tarafı var elbette. Ancak ben size Youtube SEO diye de adlandırılan ve basit kurallarla optimizasyon yaparak, aramalarda üst sıralarda çıkabilmek için yapabileceklerinizi anlatayım. Video yüklerken video ismini (Örn; video.mp4) hazırladığınız konu başlığı ve anahtar kelimelerle düzenleyin. "Kedimle bir gün geçirdim!" isimli bir başlıkla ve konuyla bir video hazırladınız diyelim. Kediler hakkında Youtube'da en çok ne aranıyor biliyor musunuz? Komikli kedi videoları tabiki de! O zaman video dosyasının adı şu şekilde olabilir: komik-kedi-videosu-kedimle-bir-gun-gecirdim.mp4
1579737661420.png

Hemen konunuzla ilgili en çok neler aranıyor Youtube arama kısmında bir araştırma yapın. Size yapılan diğer aramaları gösterecek. Video konularınız için de yararlı olacaktır.

Bu aramaların her birini video yüklerken size verilen etiket alanında etiket olarak kullanın. Bu sayede yapılan aramalarda ön sıralarda yer almanız için size artı puan katacak.
İnceleme: Konuğumuz Efe :) Video Başlığında da Youtube'da Çok Arananlar Arasında Yer Alan "Efe Koçyiğit" Girilmiş. Sadece Bu Yeterli mi?
1579737715841.png


Tabiki hayır. Videolarınızın üst sıralarda yer alması için en önemli faktörler arasında izlenme sayısı, video açıklaması, video etiketleri, videonun beğeni ve dislike sayısı(buna neden Türkçe bir sözcük bulmamışız hayret!), videoya yapılan yorum sayısı yer alıyor.
Buraya Kadar Her Şey Yolunda Gidiyor. Abone Lazım!
1579737810983.png


Videonuzu her izleyen kanalınıza abone olmuyor. Gelen izleyicileri canlı tutmak, sizi takip etmesini sağlamak için video içi ek açıklamaları kullanmak önemli. Çok bilimsel bir açıklama olacak belki ama "Cognitive Bias" dediğimiz beynin herhangi bir konusundaki kararını etkileyebilecek psikolojik olguları harekete geçirmek gerekiyor. Bunun için de her ünlü Youtuber'dan duyduğunuz veya videolarında gördüğünüz o meşhur uyarıları aklınıza getirin. "Videoyu beğendiyseniz like atmayı ve kanalımıza abone olmayı unutmayın!" Youtube ek açıklamaları kullanarak abone olmaları için uyarabilir ve diğer videolarınızı da göstererek izlemelerini sağlayabilirsiniz.

Yorumları Kullanın

Yorumları Kullanın

Bununla birlikte çektiğiniz videolar ile alakalı olan popüler videoların altına yorum yaparak insanları davet edebilir ve kanalınızı ziyaret etmelerini sağlayabilirsiniz.(Tabi abartmadan!)

Videolarınız İçin Harici Öne Çıkarılan Fotoğraf Yapmak ve Çalma Listesi Oluşturmak da Önemli

Videolarınız İçin Harici Öne Çıkarılan Fotoğraf Yapmak ve Çalma Listesi Oluşturmak da Önemli

Öne çıkarılan fotoğraflar videolarınızın listelenirken daha şık durmasını sağlarken, çalma listeleri(playlist) oluşturmak da Youtube aramalarındaki görünürlüğünüzü artırır.

Analiz Şart. Neler Oluyor Bitiyor Mutlaka Takip Edin.
1579737871371.png

Socialblade adlı uygulama Youtube kanalları ile ilgili ücretsiz analizler sunuyor. Neler olup bitiyor incelemek, analiz etmek önemli.

Analiz de Abone İşi de Tamam. Para Kazanmak Lazım, Onu Nasıl Yapacağız?
Kanalı oluşturdunuz, düzeni kurdunuz her şey çok güzel gidiyor. Aboneler de geliyor. Para kazanmak için yapmanız gereken bir adımı tamamlamanız gerekiyor. O da Youtube için Adsense programına kayıt olmak. Yalnız Youtube'un getirdiği bazı sınırlamalar mevcut. Şu Google makalesini okumanız faydalı olacaktır.
Adsense Başvurunuzu Yapın

Adsense Başvurunuzu Yapın

Google'ın resmi açıklaması:16 Ocak 2018'de YouTube İş Ortağı Programı için yeni uygunluk koşullarını duyurduk. Bir kanal, son 12 ayda 4.000 saatlik izlenme süresine ve 1.000 abone sayısına ulaştığında programa katılım için incelenir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.