Neler yeni

Evdeki bilgisayarı Sunucu Yapma ve Web Sitesini Yayınlama

Full Nvme SSD Disk Desteği Sayesinde Çok Daha Hızlı Web Siteleri! 7/24 Destek. Ücretsiz Antispam Koruma. Ücretsiz Domain. Anında Aktivasyon
Ad
ZEKİ
Soyad
AYGÜN
Katılım
18 Ocak 2019
Konum
Yalova
Konular
777
Mesajlar
2,933
Ticaret - 0%
0   0   0
  
iletişim
Meslek
Webmaster & SEO
Detay  
Meslek
Webmaster & SEO
Tecrübe
12 Yıl
Uzmanlık alanları
Web tasarım, PHP, SEO, Seslendirme, Video montaj
İş referanslarım
youtube.com/channel/UC0EKnd0EWBefw9Wrqw_wrAA
Üyelik tipi
  1. Bireysel
Enpara   Hesap
ZEKİ AYGÜN
HESAP NO; 1237-0056746
ŞUBE: DOSAB BURSA
İBAN: TR69 0004 6012 3788 8000 0567 46
Enpara   Hesap
ZEKİ AYGÜN
HESAP NO: 497-6640783
ŞUBE: GEMLİK
İBAN: TR60 0006 2000 4970 0006 6407 83
Photoshop   Photoshop
  1. Orta düzey
    50%
İllüstratör   İllüstratör
  1. Başlangıç düzeyi
    30%
İllüstratör   UI / UX tasarım
  1. İleri düzey
    90%
PHP   PHP
  1. Orta düzey
    50%
PHP   CSS3
  1. İleri düzey
    90%
PHP   JavaScript
  1. Orta düzey
    50%
Evdeki bilgisayarı sunucu yapma ve web sitesini yayınlama


Evdeki İnterneti Kullanarak Web Sitesi Host Etmek
Öncelikle bu yazı alıntıdır belirtmek istedim çünkü yazar arkadaşın anlatımını çok beğendiğim için Webiende yer vermek istedim tamamı ile değiştirmeden yazıyı yayınlıyorum

Web Hosting Nedir? Ne İşe Yarar İnceleyelim
Sizler için bu konuyu ele aldım ve evimde bulunan Fly Fiber 24/4 VDSL, Air Ties 5650 modem ve Lenovo Ideaped 100-15IBD i5 laptopu kullanarak web sitesi host etmeyi denedim.
1- Öncelikle Sabit IP Alıyoruz
Evdeki İnterneti Kullanarak Web Sitesi Host Etmek
Sabit IP adresimizi aldık, hat değerlerimizde gayet iyi gözüküyor.
2- Hızımızı Test Edelim

Her ihtimale karşı hızımızı test ettik ve değerler gayet güzel gözüküyor.
3- IIS Kuruyoruz
IIS Kurulumu
Control Panel\All Control Panel Items\Programs and Features yolunu izleyerek sol menüden Turn Windows features on or off bağlantısına tıklıyoruz, açılan pencereden Internet Information Tools‘u seçerek kurulumu başlatıyoruz. Bilgisayar yanımızda olduğu için FTP kurmaya gerek yok, eğer ihtiyacınız varsa FileZilla Server kullanmanızı tavsiye ederim.
4- Bilgisayarın IP’sini Sabitleyelim
Bilgisayara IP Adresi Verme
Bilgisayarımızın ilgili network adatörüne sabit bir lokal IP veriyoruz. Ben kablosuz bağlı olduğum için wireless adaptörüne 192.168.2.100 adresini verdim.
5- Port Yönlendirme
AirTies 5650 Port Yönlendirme
Modem arayüzünden 80 portunu bilgisayarımıza yönlendiriyoruz. 80 portu web portudur, eğer SSL Sertifikası kullanacaksanız 443 portunuda yönlendirmelisiniz. Dışarı açılabilecek diğer servis ve portlar, FTP: 21, SSH: 22, DNS: 53, MySQL: 3306, MsSQL: 1433, Remote Desktop: 3389 Eğer bu servislerden farklı servisler, farklı işletim sistemi veya kontrol panelleri kullanacaksanız ilgili portları öğrenip yönlendirmeniz gerekmektedir. Port yönlendirmesinin çalışması için Port Yönlendirme Etkinkutucuğu işaretlemeli ve Firewall mutlaka kapalı olmalıdır.
6- Test Edelim
Evdeki İnterneti Kullanarak Web Sitesi Host Etmek
Farklı bir bilgisayardan denediğimizde IIS Default sayfası bizi karşılıyor, bu sayfaya localden erişemezsiniz. AirTies 5650‘de dış IP adresini adres satırına yazdığımızda modem bizi karşılıyor, farklı modemlerde bu şekilde olmayabilir, ondan çok emin değilim. ISS Default sayfasını C:\inetpub\wwwroot yolunu izleyerek değiştirebilirsiniz, sitenizi de buraya atabilirsiniz, veya yeni site eklerken hepsine farklı yol verebilirsiniz.
7- Domain Yönlendirme

Ev bilgisayarı kullandığım için DNS kurarak bilgisayarı yormak istemiyorum, bu yüzden alan adını Yandex‘e yönlendirerek dns1.yandex.net ve dns2.yandex.netDNS‘lerini giriyorum. Ayrıca Yandex üzerinden mail de kullanabilir hale geliyoruz, dolayısıyla MailEnable gibi ekstra bir mail yazılımı kurmaya gerek kalmıyor.
8- Yandex DNS Yapılandırması
Alan adınızı Yandex‘e devrettikten sonra 2 tane A kaydı ekliyoruz, biri boş olarak gelecek ve www olmadan gelen istekleri kabul edecek, diğeri ise * ile gelecek ve alan adının başındaki www ile birlikte tüm subdomain isteklerini buraya yönlendirecek.
9- Domaini Test Ediyoruz
Domaini Eve Yönlendirmek
An itibariyle domaine erişim sağladık, IIS‘te default olarak tanımlı olan hostun IP kısmında * olduğu için yönlendireceğimiz tüm domainler bu sayfaya gelecektir.
10- Yeni Site Olarak Ekliyoruz
IIS'ten Yeni Site Ekleme
IIS‘ten Sites‘e sağ tıklayarak Add Website… diyoruz ve açılan pencerede site ismi, uygulama havuzu, fiziksel yol, hostname vs. gibi bilgileri dolduruyoruz. Kaydettikten sonra Bindigs... menüsünden mutlaka sitenin www siz halini eklemeyi unutmayın. Sitenin hacklenmesine karşın yetkileri kısıtlı bir Windows kullanıcısı açarak Connect as…‘ten sadece o kullanıcıya erişim verebilirsiniz. Böylelikle siteye sızsalar bile diğer sitelere veya özel dosyalarınıza erişim kısıtlı olacaktır. Tabii bu 100% güvenli bir yöntem değildir, her ihtimale karşı antivirüs kullanmakta fayda var. 360 Total Security tavsiyemdir.

11- Sitemizi Yayına Alalım
Evdeki Bilgisayarı Server Yapmak
IIS‘te belirttiğimiz D:\website\hpgrf.co yoluna index dosyamızı yükleyerek sorunsuz bir şekilde erişim aldık.
12- Microsoft Web Platform Installer
Microsoft Web Platform Yükleyicisi
Microsoft Web Platform Yükleyicisi sayesinde istediğiniz her türlü eklentiyi yükleyebilirsiniz, MySQL, PHP, Phyton, ASP.NET gibi ürünlerin yanı sıra bir çok uygulamayı da kurabilirsiniz. Tek tıkla WordPress kurabileceğiniz uygulamalardan çeşitli hazır yazılımlara kadar ihtiyacınız olan her şeyi Microsoft Web Platform Installer ile yükleyebilirsiniz.
Bu yazımda sizler için en basit yapılandırmayla evinizdeki internet bağlantısını kullanarak site host etmenin yolunu anlatmaya çalıştım. Bilgisayarı fazla yormaması için DNS servisini kurmadık ve domaini Yandex DNS‘te sonlandırdık. Makina evimizde olduğu için FTP kurmadık ve herhangi bir port tanımlaması da yapmadık, fakat istersek bunun için de FileZilla uygulamasını kullanabiliriz. Web Platform Installer aracılığıyla istediğimiz her türlü uygulamayı kurabiliriz fakat aynı bilgisayarı kişisel ihtiyaçlarımız içinde kullanacağımız için fazla işlemci ve ram kullanan uygulamaları kurmanızı tavsiye etmiyorum. Mutlaka bir antivirüs programı kullanın, benim tavsiyem 360 Total Security, fakat farklı uygulamalar da kullanabilirsiniz. Uzaktan bağlantı kurmak içni Windows Remote Desktop uygulamasını kullanabileceğiniz gibi TeamViewer, Ammyy vs. gibi uygulamaları da kullanabilirsiniz. Yazı içerisinde çok fazla “da” dediğimin farkındayım fakat Uzak Masaüstü bağlantısı kullanacaksanız onun portunu da yönlendirmeyi unutmayın.
Bilgisayarı uyku moduna geçmeyecek şekilde yapılandırmayı unutmayın.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.