Merhaba Arkadaşlar Konuya Hemen girmek istiyorum bir arkadaşım bir müşterisine yazılım yapmış durumda 4 ay oldu müşteri sürekli sorun çıkarttığı için kısmen tartışma yaşıyor müşterinin sitesini bitirip iş teslim yaptığı halde anlaştığı işlerin dışına çıkıyor buda yapılan yazılımın ağır olduğu için mining sistemi 1 2 gun ıcınde teslım etmesını etmezse zorla laf ettiği ve tehtih ettiğini söylüyor yapacaksınız edeceksiniz diye daha öncedende site yapmış parasını vermemiş toplu şekilde vereceğim demiş şuanda yaptığı işten sadece 10bin lira almış üstüne sistemine harita sistemi ve sisteme bağlı olarak ardinuo cihazına bağlı özellik yapıp teslim etmiş sistemde herşey çalışır durumda bende kendim kontrol ettim adam bu seferde almıyorum işi paramı vericeksiniz ben sizden paramı almasını bilirim zorlada olsa arkadaşımda mahkeme başvur ozaman diyince agresifce tehtid edici sekılde ben baska yoldan alırım dıye ödeme paneli kripto üzerine ama mining sistemin hiç birşey kazdırmıyor sanal 1000 dolara cihaz satıyor gunluk3 dolar para verıyormus hukuk yolunda araştırma yapmış bu durum yasak oldugunu görmüşler turkıyede adamda mahkemeye veremiyor ama sistemi halen kullanıyor açık sekilde devam ediyor müşteriye ardinuo yazılımını sunucularını ve yazılım yapılmış sitenin tüm dokumantasyonlarını dahil herşeyini vermiş bu durumda sizede danışmak istedik bu adamı şikayet edecek müşterisi yurt dısında kullanacagını turkıyede kullanmayacagını daha sonradan turkıyede asıl kullanım yapacagını soylemıs arkadasımda baştan beri yaptığın işi turkıyede kullanırsan rıske gırersın 1000 dolar alıp musterılerıne tekrar 3 dolar gunluk para verecekmıs bu durumda ne yapılmalı