Neler yeni

Apple tarihinde bir ilk! Intel işlemciler Mac bilgisayarlara veda ediyor

Full Nvme SSD Disk Desteği Sayesinde Çok Daha Hızlı Web Siteleri! 7/24 Destek. Ücretsiz Antispam Koruma. Ücretsiz Domain. Anında Aktivasyon
Ad
Soyad
Katılım
30 Mayıs 2019
Konum
web master
Konular
327
Mesajlar
493
Ticaret - 100%
1   0   0
  
iletişim
Meslek
Seo Danışmanı
Detay  
Meslek
Seo Danışmanı
pple kendi ekosistemine özel teknik donanım üretmeyi seven bir şirket. iPhone ve iPad bunun birer örneği. Zira iPhone ve iPad'ler diğer birçok üretici gibi Qualcomm veya MediaTek işlemciler değil, Apple tasarımı A serisi işlemciler kullanıyor. WWDC 2020'ye yaklaşırken çıkan söylentiler, Apple'ın işlemci üretiminde bir aşamayı daha aşmak istediğini gösteriyordu. Zira sektör içindeki birçok sızıntı kaynağı ve analistler Apple'ın Mac ve MacBook'larda kullanılan Intel işlemcilere veda edeceğini üstüne basa basa dile getiriyordu. Nitekim Apple analistleri haklı çıkarttı.

APPLE INTEL'İ BIRAKIYOR, APPLE SİLİCON'A GEÇİYOR
Apple iOS 14, iPadOS 14 ve MacOS 14'ü tanıttığını etkinliğinde, en son ''Mac için tarihi bir gün'' yazısıyla karşımıza çıktı. Bu yazının ardından Tim Cook, Apple Silicon işlemcileri duyurdu. Bu Apple kullanıcıları için müjdeli bir haber olsa da, Intel için pek sevindirici olmadı. Zira bu haber ile birlikte Apple resmi olarak Intel işlemcilere veda etti.
Apple Silicon

Apple Silicon serisi işlemciler, Apple'ın aktardığına göre verdikleri performansa nazaran çok az enerji harcayacak. Bu da uzun saatler kullanılabilen performanslı Mac ve MacBook cihazların önünü açacak. WWDC etkinliğinde tanıtılan MacOS Big Sur bu geçişi destekleyecek. Peki geliştiriciler bu geçişe nasıl adapte olacak?
APPLE SİLİCON İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Bu soruya yanıtı Apple'ın Yazılım Mühendisliği Kıdemli Başkan Yardımcısı Craig Federighi veriyor. Federighi, geliştiricilerin büyük çoğunluğunun sadece birkaç gün içerisinde kendi uygulamalarını Apple Silicon altyapısına uyumlu hale getirebileceklerini söylüyor. Hatta aktarılanlara göre bazı firmalar bu konuda çoktan kollarını sıvamış bile. Bu firmalar Microsoft ve Adobe. Bakalım Apple Silicon işlemcili Mac bilgisayarlar gerçekten de tarihe geçecekler mi? Bunu çıkacak ilk Apple Silicon işlemcili bilgisayar ile yapılacak testlerle anlayabileceğiz. Ancak etkinlikte yapılan ilk gösterimler oldukça göz alıcı duruyor.
 

yurdaera

Ejderhanı park edebileceğin güvenli liman
Ad
Soyad
Katılım
9 Temmuz 2020
Konum
Hotel California
Konular
1
Mesajlar
5
Ticaret - 0%
0   0   0
  
iletişim
Meslek
Öğrenci
Detay  
Meslek
Öğrenci
Apple kendi kurduğu ekosistemin içerisindeki bağımlılıklardan kurtulmaya çalışarak sistem içerisindeki hakları tekeline topla derdinde. Güzel bir gelişme olacak gibi görünüyor.
 
Yorum

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.