- Ad
- ZEKİ
- Soyad
- AYGÜN
- Katılım
- 18 Ocak 2019
- Konum
- Yalova
- Konular
- 777
- Mesajlar
- 2,932
- Ticaret - 0%
- Meslek
- Webmaster & SEO
Detay
- Meslek
- Webmaster & SEO
- Tecrübe
- 12 Yıl
- Uzmanlık alanları
- Web tasarım, PHP, SEO, Seslendirme, Video montaj
- İş referanslarım
- youtube.com/channel/UC0EKnd0EWBefw9Wrqw_wrAA
- Üyelik tipi
-
- Bireysel
- Hesap
-
ZEKİ AYGÜN
HESAP NO; 1237-0056746
ŞUBE: DOSAB BURSA
İBAN: TR69 0004 6012 3788 8000 0567 46
- Hesap
-
ZEKİ AYGÜN
HESAP NO: 497-6640783
ŞUBE: GEMLİK
İBAN: TR60 0006 2000 4970 0006 6407 83
- Photoshop
-
- Orta düzey50%
- İllüstratör
-
- Başlangıç düzeyi30%
- UI / UX tasarım
-
- İleri düzey90%
- PHP
-
- Orta düzey50%
- CSS3
-
- İleri düzey90%
- JavaScript
-
- Orta düzey50%
Temel Adımlarla Marka Yaratma Süreci
1- İsim Kuralı: Bir markanın pazarlama da en önemli kavramı isimdir. İsim kısa ve öz olmalı. Farklı markalarla karıştırılmamalı. Kulağa hoş gelmeli ve akılda kalıcılığı yüksek olmalı.
2- Amblem ve Logo: Amblem markanın işaret, semboller tasarlanmış hali logo ise isim olarak yazılmış halidir. Amblem ve logo tasarımı ne kadar sıradanlıktan uzak olursa bir o kadar dikkat çeker.
3-Tanıtım Kuralı: Marka sürecine girmiş ünlü markaların hepsi bu adımlardan geçmiştir. Örneğin sürekli reklamlarını gördüğümüz Pepsi, Ülker, Eti gibi güncelliğini koruyan markalar artık tanıtım yerine reklama önem vermektedir. Yeni bir markanın ilk stratejisi kendi düşündükleri değil, insanların ne düşündüklerini ele almak olmalıdır.
4- Reklam Kuralı: Markanızın tanıtımını yaptınız diyelim. Sürecin güncelliğini korumak için reklama ihtiyacınız olacaktır. Reklam bütçenizi bir kenara ayırın ve markanız için olası her kesimin anlayabileceği reklamları insanlara ulaştırın.
5-Kelime Kuralı: Tüketicinin zihninde kelimelerle anlam oluşturmak sürekliliği arttırır. Şöyle ki BMW, Mercedes, Audi, Volvo denilince aklınıza ne geliyor? Güvenlik, prestij, tasarım, fiyat daha birçok kelime arasından hangisi geliyorsa müşterinin zihninde o şekilde canlanır. Sahip olmak istediğiniz kelime ile ne kadar pazar yaratabileceğinize odaklanın.
6-Kalite Kuralı: Kalite, sürekliliği, referansları, tercihleri, tanıtımları daha birçok kavramı içine alır. Bir ürün tercih ediliyorsa o ürün kaliteli midir? Olabilir veya olmayabilir. Örneğin Rolex saatler Timex’tendaha hassas zaman mı ölçüyor? Peki, bu konuda emin misiniz? Şuan bulunan çerçeveye baktığımızda kalite kavramı sadece içine aldığı özellikleri değil, tercih edilirliği de kapsar.
7- Daralma Kuralı: Marka yaratma sürecinde yayılımcı politika yerine daralma politikasını seçmelisiniz.Sektörde birden çok kategoriye hükmetmeye çalışırsanız, düşüş kaçınılmaz olacaktır. Daha küçük çapta hüküm sürmeye odaklanın.
8-Şirket Kuralı: Marka isimlerinin şirket isimlerinden önce gelmesi kuralıdır.
9-Genişleme Kuralı: Firma ismini birden fazla ürüne vermesi durumudur fakat bir üründe problem yaşandığında tüm firma etkilenir.
10-Kategori Kuralı: İyi bir markanın en önemli amaçlarından biri kategori geliştirmeye çalışmaktır. Güç ancak hedef daraltarak ortaya çıkartılabilir.
Benzer konular
- Cevaplar
- 1
- Görüntüleme
- 679