Neler yeni

Yeni Başlayanlar için Ücretsiz Blog kurma rehberi

Full Nvme SSD Disk Desteği Sayesinde Çok Daha Hızlı Web Siteleri! 7/24 Destek. Ücretsiz Antispam Koruma. Ücretsiz Domain. Anında Aktivasyon
Ad
Soyad
Katılım
1 Ocak 2020
Konum
...
Konular
55
Mesajlar
744
Ticaret - 100%
2   0   0
  
iletişim
Meslek
....
Detay  
Meslek
....
Ücretsiz Blog Nasıl Açılır? Resimli Anlatım 2020 (Blogger)

Sizlere ücretsiz blog nasıl açılır, kişisel blog nasıl oluşturulur, blog açarak nasıl para kazanılır, bu yazımızda blog ile ilgili merak ettikleriniz, aklınızdaki bütün soru işaretlerini çözüme ulaştıracak harika bir makale hazırladık. Bugüne kadar öğrendiğiniz her şeyi unutun, sizlere sıfırdan ücretsiz blog nasıl açılır, en pratik yolları nelerdir hepsini öğreteceğiz. Kahvenizi alın ve arkanıza yaslanın, bilgi paylaştıkça güzeldir.


1584619395608.png

Ücretsiz Blog Nasıl Açılır ?
Sevgili arkadaşım bugüne kadar bir çok proje düşündün, uğraştın emek verdin ama olmadı. Para kazanmak istiyorsun seni anlıyorum fakat eğer bir blog açarak para kazanmak istiyorsan önceliğin olması gereken bazı konular var.

İstersen bunlardan çok kısa bahsedelim, doğru bir başlangıç yapmak her zaman rakiplerinden bir adım önde olacağının garantisidir.

Öncellikle şunu belirtmek isterim ben Kadir Yılmaz yaklaşık 20 yıldır bu işlerin içindeyim ve sana bir blog nasıl açılır, nasıl yönetilir, hayran kitlesi nasıl oluşturulur gerçekten öğretebilirim.

Üstelik senden hiçbir ücrette talep etmiyorum, sadece bugün burada okuyacaklarını iyi anlamanı ve kafana takılan en ufak bir soruyu bu yazımızın altındaki formdan bana iletmeni istiyorum. En geç 1 saat içinde sana dönüş yapacağım.

Ücretsiz Blog Açmadan Önce Dikkat Etmen Gerekenler
Marka

İçerik

Hedef Kitle

Marka:
Yukarıda sana vermiş olduğumuz bu üç kriter senin olmazsa olmaz konu başlıkların. Bir blog açmak ve yazdıklarını Web ortamında okuyucularına sunmak istiyorsan öncelikle kendine bir marka belirlemelisin. Markadan kastımız bir isim örnek verecek olursak benim markam ve ismin O Çözer bu benim markam. İnsanlar Blogumu ziyaret ettiklerinde dikkat ettikleri ve ilk gördükleri şey, yani ismim.

İçerik: Markamızın adını koyduk buraya kadar her şey çok güzel peki biz bu blog içerisinde insanlara nasıl bir içerik üreteceğiz, okuyucularımızla neler paylaşacağız ? Öncelikle bunları belirlememiz gerekiyor.

Diyelim ki sen bir öğrencisin ve kimya okuyorsun, bunu sadece konuyu iyi anlaman için örnek veriyorum. Ziyaretçilerine sunduğun içerikler kimya üzerine olursa zaten konuya hakimsin ve yeterince bilgin var diye düşünüyorum emin ol istediğin başarıya bir adım daha yaklaştın demektir.

Hedef Kitle: Markamızı oluşturduk, içeriğimizi belirledik, geriye sadece yazdıklarımızı okuyacak blogumuzu ziyaret edecek kitle kaldı. İşin püf noktası burası ve her şey bu noktada başlıyor bu noktada bitiyor aslında.

Bir çok kişinin bin bir hevesle bir Web sitesi, blog açtığına şahit oldum fakat ne yapacaklarını bilmeden yapılan bu başlangıçlar onların bu serüvende sonları oldu. Heyecanları kursağında kaldı diyebilirim.

Neden çünkü konuya hakim değillerdi, bir markaları yoktu, gelişi güzel içeriklerle kendilerini kandırdılar, siteleri ziyaret almadı, istedikleri kitleyi yakalayamadılar. Bilgin olmadığı bir konuda blog açmak ve içerik üretmek gerçekten çok zor dostum.

Eğer buraya kadar seninle fikirlerimiz uyuştu ve ben bu işi yaparım, blog açarım diyorsan şu dakikadan sonra yazdıklarımı daha dikkatli ve okuduklarını anladığından emin olarak ilerlemen gerektiğini bilmeni istiyorum.

Amacım sen blogunu açtıktan sonra bu yazıyı okuyup doğru işler yaptığından ve içinden’de olsa bana bir kere içten bir şekilde teşekkür etmen. O yüzden sana bu konudaki bütün tecrübelerimi bugün aktaracağım, başlıyoruz.

Ücretsiz Blog Nasıl Açılır ? Resimli Anlatım
Ücretsiz bir blog açmak istiyorsan öncelikle bir Gmail mail hesabının olması gerekiyor. Buraya tıklayarak bir Gmail hesabı açabilirsin.

Gmail hesabının olduğunu yoksada açmış olduğunu düşünerek anlatıma devam ediyorum.

Öncelikle ücretsiz blogumuzu blogspot aracılığı ile açacağız. Blogspot google tarafından oluşturulmuş ve sana bir çok hizmeti ücretsiz veren bir blog aracıdır. Burada sana bir çok hizmeti ücretsiz sunacaklar.

Örneğin SSL sertifikası bu sertifika olmazsa google sitene giren ziyaretçilere güvenli değil uyarısında bulunacak, ancak telaş etme bizim blog açacağımız yer Google gibi sağlam bir firmanın alt yapısı ve bizim SSL sertifikası almak gibi bir derdimizde olmayacak. Google bize ücretsiz bu hizmeti sağlıyor.

Bu adrese Tıklayarak Blog Spot sitesini ziyaret edelim.

Blogger.com - Create a unique and beautiful blog. It’s easy and free.

Karşımıza gelen ekranda Blogunuzu Oluşturun Tuşuna Tıklıyoruz.

image_750x_5e72c5c1e4593.jpg


Bizden Gmail hesabımızla oturum açmamızı isteyecek gelen ekranda gmail hesabımızı seçip giriş yapıyoruz.

Daha sonra karşımıza çıkan ekranda Bloger Profili Görünen Ad kısmına markanızın adını yazabilirsiniz. Ben tugayözbilgiç yazdım bu blog üzerinden her hangi bir yayınlanmış makaleye yazdığımız yorumda gözükecek adımızdır.

Marka adımızı yazdıktan sonra Blogere Devam Et butonuna tıklıyoruz.

image_750x_5e72c5c2cbf5e.jpg


Ücretsiz Blog Nasıl Açılır
Buraya kadar her şeyin yolunda gittiğini düşünerek işin büyük bir kısmını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bundan sonra atacağımız adım çok önemli burada markamızı temsil eden blogumuzun adresini belirlemek. Yani www.tugayozbilgic.com.tr gibi buna alan adı bir diğer deyişle domain diyoruz. Yani insanların bizi doğrudan ziyaret etmek istediklerinde explorer araç çubuklarına gireceği adresi belirleyeceğiz.

Google bize burada Sub domain hizmeti sunuyor yani markamız sonunda . blogspot.com ismini tescil edeceğiz. tugayozbilgiccom.blogspot.comolarak belirledim ben.

Sizde bu alana markanızı ve sizi temsil edecek adresi yazabilirsiniz. Gelin hep birlikte oluşturmaya devam edelim.

Karşımıza çıkan sayfada resimden’de göreceğiniz üzre YENİ BLOG OLUŞTUR butonuna tıklıyoruz.

image_750x_5e72c5c39885f.jpg
Karşımıza çıkan ekranda doldurmanız gereken iki alan birde temamızı seçmemiz gereken bir alan bizi karşılayacak.

image_750x_5e72c5c478463.jpg


Görmüş olduğunuz gibi ben gerekli alanları doldurdum.

Başlık yani benim A yazdığım Alan : Buraya markanızı yazıyorsunuz.

Adres yani benim B yazdığım Alan : Buraya blog adresinizi yazıyorsunuz.

Tema yani benim C yazdığım Alan : Burada blogunuzun nasıl bir görünüm almasını almasını istiyorsanız o temayı seçebilirsiniz. Ben dört numaralı temayı seçtim.

Bizden istenilen bütün bilgileri yazdıktan ve hoşumuza giden temayı seçtikten Sonra Blog Oluştur butonuna tıklıyoruz.

TEBRİKLER ÜCRETSİZ BLOGUNUZU OLUŞTURDUNUZ ARKADAŞLAR.

Ancak iş burada bitmiyor, her şey çok güzel, bütün adımları doğru bir şekilde takip ettiniz blogunuzu oluşturdunuz fakat açılan ekranda bize sunulan menüde 8 sekiz adet önemli konu bulunuyor. İsterseniz bu kadar anlatmışken bunları size kısa bir şekilde özet geçeyim daha sonra ilk yayın nasıl yapılır onu öğrenelim.

Ücretsiz Blog Nasıl Açılır – Detaylar
image_750x_5e72c5c5ce0d2.jpg


Kayıtlar : Bu alanda blogunuzda yayınladığınız makaleler listelenecek ve istediğiniz zaman bu alandan istediğiniz yazıyı veya makaleyi düzenleyebileceksiniz.

İstatistikler : Sitenizi ziyaret eden kullanıcıların günlük haftalık aylık raporlarını görüntüleyebilirsiniz.

Yorumlar : Bu bölümde yayınlamış olduğunuz makalelere hedef kitleniz yani ziyaretçiler tarafından yapılan yorumlar size gösterilecek, istediğinizi onaylayabilir istediğinizi silebilirsiniz.

Kazançlar : Bu seçenek blogunuz gerekli kitleye ulaştığında aktif olacak ve artık blogunuz’dan para kazanç elde edebileceksiniz.

Sayfalar : Bu bölümde İstediğiniz kadar sayfa açabilirsiniz, örnek hakkımızda sayfası iletişim sayfası ve daha bir çok sayfayı buradan açabilirsiniz.

Yerleşim : Blogunuza ekleyebileceğiniz küçük eklentilerin widgetlerin olduğu bölüm.

Tema : Bu bölümde blogunuzun temasını değiştirebilir düzenleyebilirsiniz.

Ayarlar : Bu alanda blogunuzla ilgili ayarları yapacağınız yer, burada isterseniz blogunuzun adını adresini yeniden değiştirebilirsiniz.

Harika tebrik ediyorum artık ücretsiz bir blogunuz var ve yayın yapmaya hazırsınız, eğer sizlere yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Kafanıza takılan yapamadığınız her ne varsa yazımızın altındaki yorum bölümünde bana sorabilirsiniz. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.
 
Ad
ZEKİ
Soyad
AYGÜN
Katılım
18 Ocak 2019
Konum
Yalova
Konular
777
Mesajlar
2,933
Ticaret - 0%
0   0   0
  
iletişim
Meslek
Webmaster & SEO
Detay  
Meslek
Webmaster & SEO
Tecrübe
12 Yıl
Uzmanlık alanları
Web tasarım, PHP, SEO, Seslendirme, Video montaj
İş referanslarım
youtube.com/channel/UC0EKnd0EWBefw9Wrqw_wrAA
Üyelik tipi
  1. Bireysel
Enpara   Hesap
ZEKİ AYGÜN
HESAP NO; 1237-0056746
ŞUBE: DOSAB BURSA
İBAN: TR69 0004 6012 3788 8000 0567 46
Enpara   Hesap
ZEKİ AYGÜN
HESAP NO: 497-6640783
ŞUBE: GEMLİK
İBAN: TR60 0006 2000 4970 0006 6407 83
Photoshop   Photoshop
  1. Orta düzey
    50%
İllüstratör   İllüstratör
  1. Başlangıç düzeyi
    30%
İllüstratör   UI / UX tasarım
  1. İleri düzey
    90%
PHP   PHP
  1. Orta düzey
    50%
PHP   CSS3
  1. İleri düzey
    90%
PHP   JavaScript
  1. Orta düzey
    50%
blogu tutturdunmu iyi para var
 
Yorum
Ad
ZEKİ
Soyad
AYGÜN
Katılım
18 Ocak 2019
Konum
Yalova
Konular
777
Mesajlar
2,933
Ticaret - 0%
0   0   0
  
iletişim
Meslek
Webmaster & SEO
Detay  
Meslek
Webmaster & SEO
Tecrübe
12 Yıl
Uzmanlık alanları
Web tasarım, PHP, SEO, Seslendirme, Video montaj
İş referanslarım
youtube.com/channel/UC0EKnd0EWBefw9Wrqw_wrAA
Üyelik tipi
  1. Bireysel
Enpara   Hesap
ZEKİ AYGÜN
HESAP NO; 1237-0056746
ŞUBE: DOSAB BURSA
İBAN: TR69 0004 6012 3788 8000 0567 46
Enpara   Hesap
ZEKİ AYGÜN
HESAP NO: 497-6640783
ŞUBE: GEMLİK
İBAN: TR60 0006 2000 4970 0006 6407 83
Photoshop   Photoshop
  1. Orta düzey
    50%
İllüstratör   İllüstratör
  1. Başlangıç düzeyi
    30%
İllüstratör   UI / UX tasarım
  1. İleri düzey
    90%
PHP   PHP
  1. Orta düzey
    50%
PHP   CSS3
  1. İleri düzey
    90%
PHP   JavaScript
  1. Orta düzey
    50%
aslında severek yapıldımı gerisi gelir
 
Yorum
Ad
Soyad
Katılım
13 Şubat 2020
Konum
İzmir
Konular
30
Mesajlar
195
Ticaret - 0%
0   0   0
  
iletişim
Blog açmak isteyenler için faydalı bir anlatım olmuş :)
 
Yorum

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.