Smiley face
Foruma dön

SEO Nedir?

webien SEO 07.May.2020 26 görüntülenme 0 yorum

Arama motoru optimizasyon (SEO), bir web sitesinin ya da web sayfasının bir arama motoru sonuç sayfasındaki (SERP) görünürlüğünü iyileştirme işlemidir. SEO bir işletmenin web sitesinin keşfedilebilir hale gelmesini sağlar. Sitenizin arama motoru sonuç sayfalarında üst sıralarda ve ilk sayfalarda çıkması ile sayfa trafiğiniz ve satışlarınız artacaktır.

SEO çoğunlukla tasarım, pazarlama ve içerik üretimi gibi birçok departmanın uyarlanmış halidir. Bazı SEO çalışmaları sektör analizleri gerektirse de (örneğin, bir içeriği rakibinki ile karşılaştırmak), çoğunluğu zaman içerisinde değişebilen arama motorlarının sıralama algoritmalarına bağlıdır. SEO’da bilinen bir gerçek de kaliteli içerikler üreten, yüksek ziyaretçiye sahip ve dış bağlantılı linkler alan web sitelerinin SERP’de yüksek sıralarda görüldüğüdür.

SEO süreci genel olarak 6 farklı aşamayı içermektedir:

  1. Araştırma, sektör analizi, rakip analizi, güncel araştırmalar ve anahtar kelime araştırmalarını içerir.
  2. Planlama ve Strateji, içeriğin planlanması, web site linklemeleri, sosyal medya yönetimi ve teknik uygulamaların stratejilerinin belirlenmesidir.
  3. Uygulama, web sitenin optimizasyon kararlarının alınması ve uygulanması
  4. Ölçümleme, web sitenin trafiği, arama motoru sıralaması ve diğer ölçümlerinin raporlanmasıdır.
  5. Değerlendirme, SEO stratejisinin ve uygulanma sürecinin kontrol edilmesidir.
  6. Onarım, web sitenin hazırlanmasında hem küçük hem de problemlerin ele alınması ve değerlendirilmesidir (örneğin, yeni içeriklerin stratejiye göre optimize edilmesi).

SEO Nedir? Nasıl Yapılır?

Sıralamanızı etkileyen tüm etmenler göz önünde bulundurulduğunda, arama motoru optimizasyonu karmaşık gözükebilir. Yapabileceğiniz temel uygulamalar ile optimizasyon işlemi düşündüğünüz kadar zor olmayabilir. Arama motorları, kullanıcıları için en iyi hizmeti sunmak ister. Bu yüksek kalitede hazırlanmış sayfalar gibi yapılan sorgu ile bağlantılı sayfaların da gösterilmesi anlamına gelir.

Bunun için de arama motorları farklı sitelerde, sitenin içeriği hakkında detaylı taramalar yapmaktadır.Bu sayede aranan konu ya da anahtar kelime ile bağlantılı sonuçlar gösterilebilir. Benzer şekilde, arama motorları, siteyi detaylıca tarayarak yönlendirme ve içeriklerin kullanıcı tarafından anlaşılabilirliğini inceler. Ardından kullanıcı dostu siteleri arama sonuçlarında üst sıralarda gözükmesini sağlar.

Yorumlar
Bu yazıya yorum yapan ilk kişi sen ol.