Neler yeni

Tumblr’da Organik Takipçi Artırmanın 7 Yolu

Full Nvme SSD Disk Desteği Sayesinde Çok Daha Hızlı Web Siteleri! 7/24 Destek. Ücretsiz Antispam Koruma. Ücretsiz Domain. Anında Aktivasyon
Ad
Soyad
Katılım
1 Ocak 2020
Konum
...
Konular
55
Mesajlar
744
Ticaret - 100%
2   0   0
  
iletişim
Meslek
....
Detay  
Meslek
....
Instagram ve Twitter gibi platformlara nazaran Tumblr’da takipçi sayısını artırmanın çok daha basit olduğunu biliyor muydunuz? Bunun başlıca nedeni, Tumblr’ın diğer bütün platformların kullanıcılarından daha farklı bir kesime hitap etmesidir.
Tumblr, David Karp tarafından Şubat 2007’de kurulan bir blog servisidir. Blogger, Wordpress gibi şaheserlerin yanında önemli bir yere sahip olmasa da daha çok 13 ila 20 yaş arası tarafından fotoğraf paylaşımları için tercih edilmektedir.

Sizler için sıraladığımız bu 10 etkili yöntemin sonunda, eğer verilen yöntemleri de harfiyen yerine getirirseniz Tumblr hesabınızın takipçi sayısında ister istemez ciddi oranda bir yükselme gözlemleyeceksiniz.

1 - Bloğunuzun İsmi
Kısa ve öz bir şeyler düşünmeye ne dersiniz? Bu öyle bir şey olsun ki aynı zamanda sizin kişiliğinizi de anlatabilsin. Ama ne olabilir? İlhamın nerede, nasıl ve ne şekilde geleceği belli olmaz. Sizlere küçücük, mini minnacık bir ipucunu mu esirgeyeceğiz, değil mi ama? Ruh halinizden yola çıkarak kendinizi en iyi yansıtacak blog ismini keşfedebilirsiniz ve unutmayın, ilhamın insana uğradığı en güzel ruh hali, depresif bir ruh halidir çünkü insan üzüntüden beslenir.

2 - Bloğunuzun Tasarımı


Tumblr’da dilerseniz bloğunuza link olarak girilmesini engelleyebilir, bloğunuzun yalnızca Tumblr’da görülmesine izin verebilirsiniz ancak bunu yapmak yerine iki yerden de erişime izin vermeniz, Google gibi arama motorlarından gelen internet kullanıcıları için daha yararlı olacaktır zira Tumblr kullananmayanları da düşünmeliyiz, değil mi?

Bloğunuzun temasını ilk olarak kontrol panelinden düzenlemelisiniz. Tumblr’ı diğer platformlardan ayıran nokta, kullanıcıların sadelikten yana olmalarıdır. Kapağınız, profil fotoğrafınız ve arka planınız, kullanıcıların göz zevkine göre uyumlu olmak zorundadır.


Uyumsuz renklerden ve tasarımlardan arındırıldığınız sürece hayal gücünüze göre bloğunuzun görünümünü gönül rahatlığıyla değiştirebilirsiniz.

Tumblr’da görünen kısım bitti ama bloğunuza link ile girenler için de bir tasarım yapmamız gerekiyor. Birbirinden farklı ücretsiz temaları Tumblr’ın kendi servisinden bir tıklama sonucunda kolayca temin edebilirsiniz.


3 - Ne Paylaşacağınızı Kesinleştirin


Evinize habersiz gelen konuklara ne ikram edeceğinizi bilmediğiniz oldu mu? En kötü, konuklarınıza marketten aldığınız hazır keklerden ikram edersiniz ama bir şeyler ikram edersiniz, onları kuru bir çayla göndermek istemezsiniz.

Tumblr’da ilgi toplamak için paylaşabileceğiniz içeriklerden bazıları:

  • İlişkilerle ilgili sözler, Tumblr kullanıcıları tarafından bir hayli seviliyor. Üstelik sözü kafa patlatarak yazmanıza da hiç gerek yok. Aşık Veysel olur, Oğuz Atay olur (Poyraz Karayel dizisinden kaynaklansa gerek, içlerinden en çok beğenilen yazardır, Oğuz Atay.), olur da olur...
  • Psikoloji ile ilgili paylaşımlar yaparsanız olabileceğinden çok daha yüksek sayılara çıkabilirsiniz.
  • Felsefi bloglar çok ilgi toplamaz ama onların da seveni vardır.
  • Düşüncelerinizi paylaşabilir, tartışma ortamı yaratabilirsiniz ama bu da felsefi bloglar gibi ilgi çekmek için etkili bir yöntem değildir.
  • Dizilerden, filmlerden ve kitaplardan alıntılar paylaşabilirsiniz.
  • Çektiğiniz fotoğrafları paylaşabilirsiniz.
  • Tasarımlarınızı sergileyebilirsiniz.
  • Portfolyo oluşturabilirsiniz.
Tumblr’da çok dertli, depresif bir kişi imajı yaratabilirseniz kullanıcıların odak noktası olmanız kaçınılmaz olacaktır. Bütün dünyanın yükünü omuzlandığınızı, bütün sorunların sadece sizde biriktiğini ve bitik bir halde olduğunuzu iç açıcı fotoğrafların altında dahi dile getirin. Tumblr’ın insanları dert dinlemekten sıkılmazlar hatta tam tersi, dertlere bayılan yapıda olduklarından dertleri yoksa bile küçük büyük demeden dert edinirler.


4 - Eğlenceli Biri Olun


Dertli olduğunuzu dile getirin diye öneride bulunduk ama sürekli bir biçimde bunu yapmanız, bir noktadan sonra takipçilerinizi bayacaktır. İlgi düşkünü olarak anılmamak için arada bir de eğlenceli biri olduğunuzu kanıtlamalısınız. “Eğlenceliyim, eğlenceli! Beni duyan yok mu?” diye bağırmak yerine eğlenceli olduğunuzu anlatacak komik paylaşımlar yapabilirsiniz.

5 - Etiketler Önemli, Etiket Kullanın
İçeriklerin altına elinizi korkak alıştırmadan bolca etiket yapıştırın ama bunu yaparken de içeriğin konusunun dışına çıkmamaya gayret gösterin. Henüz takipçiniz olmayan Tumblr kullanıcıları, gönderdiğiniz içeriklere etiketler yoluyla erişim sağlıyor. Konusundan bağımsız bir içerikle karşılaşan kullanıcıların size hiçbir getirisi olmaz, değil mi?

Bir noktadan sonra insan üşenmeye başlayabilir ama etkileşim kazanmak istiyorsanız bunu kesinlikle ve kesinlikle yapmak zorundasınız.



6 - İnsanları Takip Edin

Takibe takip saçmalığından bahsetmiyoruz ki zaten takibe takibin uzun vadede hiçbir getirisi olmaz. İlgi alanınıza giren, gözünüze hoş gelen blogların paylaşımları beğenebilir ve bloğu takibe alabilirsiniz. Eğer o da sizin bloğunuzu beğenirse takibe alabilir, paylaşımlarınızı beğenebilir. Ayrıca takibe aldığınız bloğun paylaşımları diğer kimseler tarafından da beğeniliyor ve paylaşılıyor ise onun paylaşımlarını kendinize örnek alabilirsiniz. Böylece onun takipçilerine iyi bir alternatif yaratabilirsiniz.

7 - Yazılarla Kalmayın, Fotoğraflar Kullanın
Kullanıcıların dikkatini çekmek için bir diğer güzel yöntem, yazılarınızı fotoğraflarla süslemektir. Özellikle söz bloğunuz var ise sözlerinizle ilgili fotoğraflar kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Zira Tumblr’da sadece fotoğraf paylaşımı yapan tonlarca blog mevcut ve hemen hepsi yoğun ilgi topluyor.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.