Bu şahsen gercekten başıma gelmiş bir olay, ayrı HDD olan dosyalarımı HDD ayarlarıyla oynarken malesef HDD erişimimi tamam yok ettim ve hiç bir dosyaya erişim iznim olmağı için göremiyor düzenleyemiyordum.
Sorunu CMD Takeown komutu ile tekrar izinleri alabildim, ve erişim izimlerini sıfırlayabildim.
Bunu kullanmak için, komut istemini yönetici haklarıyla açın (Windows arama kutusuna cmd yazın ve ardından CTRL + SHIFT + ENTER tuş kombinasyonuna basın). Aşağıdaki iki komut, belirtilen klasörün sahipliğini almanıza izin verecektir:
Harici HDD'mize tekrar erişim sağlamak istiyorsak:
Bilgisayardaki adlandırılmış cihazlara göre "E" değiştir.
KLASÖR ADI göstergesi, kurtarılacak dosyaların bulunduğu klasörün tam yolu ile değiştirilmelidir.
İki komut, Yöneticiler grubunun tüm kullanıcıları tarafından belirtilen klasöre erişimi açar.
Sorunu CMD Takeown komutu ile tekrar izinleri alabildim, ve erişim izimlerini sıfırlayabildim.
Bunu kullanmak için, komut istemini yönetici haklarıyla açın (Windows arama kutusuna cmd yazın ve ardından CTRL + SHIFT + ENTER tuş kombinasyonuna basın). Aşağıdaki iki komut, belirtilen klasörün sahipliğini almanıza izin verecektir:
takeown /F “c:\klasör ismi\*” /R /A /D S
icacls “c:\klasör ismi”\*.* /T /grant administrators:F
Harici HDD'mize tekrar erişim sağlamak istiyorsak:
takeown /F “e:*” /R /A /D S
icacls “e:”\*.* /T /grant administrators:F
Bilgisayardaki adlandırılmış cihazlara göre "E" değiştir.
KLASÖR ADI göstergesi, kurtarılacak dosyaların bulunduğu klasörün tam yolu ile değiştirilmelidir.
İki komut, Yöneticiler grubunun tüm kullanıcıları tarafından belirtilen klasöre erişimi açar.