Ofisimo tarafından web yazılım teknolojileri firması tarafından kodlanan php tabanlı tatil ve turizm scriptidir. Scriptin v2.1 sürümü, Ofisimo tarafından ücretsiz olarak yayınlanlanmıştır.
Özellikleri
1. Yönetim paneli (yapılan tüm rezervasyonları görebilme)
2. Yönetim panelinden bekleyen, onaylanan, iptal edilen rezervasyonları belirleyebilme
3. SEO amaçlı gelişmiş başlık, anahtar kelime ve açıklama alanları
4. Detaylı otel ekleme (oda tipi, fotoğraf, bölge, harita vs.)
5. Detaylı özellik alanı (oda ve tesis özellikleri, ücretli ve ücretsiz aktiviteler)
6. Otelin stop/sale (kapalı/açık) tarihleri
7. Otel için indirim tutarı belirleyebilme
8. Çeşitli otel kategorileri (Fırsat otelleri, erken rezervasyon otelleri, bayram otelleri, kaplıca ve termal oteller)
9. Konaklama türüne göre fiyat bilgisi
10. Detaylı araç ekleme
11. Araçlar için aylık özel fiyatlandırma belirleyebilme
12. Detaylı villa ekleyebilme (görsel, bölge, harita, tarihsel fiyatlandırma)
Kurulumu
1. Bir mysql veritabanı oluşturun.
2. İndirdiğiniz dosyanın içerisindeki SQL klasöründe bulunan turizm.sql dosyasını oluşturduğunuz veritabanından içe aktarın.
3. inc klasöründe bulunan database.php dosyasını bir metin editörü (örn:notepad++) ile açın ve veritabanı bilgilerinizi düzenleyin.
Kod:
<?
$db = mysql_connect("localhost","demo_turizm","654123"); // VERİTABANI KULLANICI ADI ve ŞİFRESİ
mysql_select_db("demo_turizm", $db) or die ("baglanamadi"); // VERİTABANI ADI
mysql_query("set names latin5");
?>
4. Yine inc klasörüne girerek ayar.php dosyasını açın ve site adresinizi ilgili yere yazın.
Kod:
$siteurl="http://";
5. Yönetim paneline ait veritabanı bağlantıları ayrı bir dosyadan yapılmakta. Bunun için admin klasörüne ve ardından inc klasörüne girin. ayar.php ve giriskontrol.php dosyasını veritabanı bilgilerini düzenleyin.
Kod:
define('DB_HOST', 'localhost');
define('DB_USER', 'demo_turizm');
define('DB_PASSWORD', '654123');
define('DB_DATABASE', 'demo_turizm');
6. Site Dosyaları klasöründe bulunan tüm dosyaları sunucunuza atın.
7. Ana dizinde bulunan oteller, resim, slider, rent klasörlerine chmod 777 İznini verin. CHMOD değeri nasıl verilir bilmiyorsanız
İçeriği görebilmek için üye olunuz
makalemize bakabilirsiniz.Yönetim Paneli:
Kullanıcı Adı: admin
Şifre: 123456
Not: Güvenliğiniz için kurulum yaptıktan sonra yönetim panelinize girerek Yönetici Ayarlarıkısmından kullanıcı adı ve şifresinizi mutlaka değiştirin.
[HIDE]
[/HIDE]Benzer konular
- Cevaplar
- 3
- Görüntüleme
- 923