TeknoWebien
Webien EDİTÖR
Korku bulaşıcıdır. İnsanlar kendi korkularını başkalarına yaşatırlar. Bu durumun çocukluktan itibaren tohumları atılır. Örneğin uçak korkusu olan bir anne çocuğuna bu korkuyu yaşatmak için her türlü olumsuz duyguyu aşılar. Söylenenler belki akılda kalmaz ama duygular her zaman kalıcı olur ve geleceğe taşınır.
Bir insanın durumu şuan ne olursa olsun çevredeki insanlar hayat korkularıyla başkalarını donatılırlar ve ömür boyu sürecek kaygılı bir yaşantı içine sokarak stres yüklerini arttırırlar.
Zihnimiz olumsuz olan kaygı, endişe, korku gibi negatif duygulardan daha çabuk etkilenir. Sürekli şikayet eden insanların yanındaysanız sizin de bundan sonra şikayet etmeniz olasıdır.
Endişe,korku, kaygı gibi herhangi bir duyguya aşırı derecede maruz kaldıysanız bilinç altının işlevi gereği bunu genelleme yapacak ve bu durumu hayatınızın her yerine yayacaktır. Bu yayılmadan dolayı her şeye korkuyla bakmak kaçınılmaz olacaktır.
Önemli olan bulunduğunuz ortamı zihninizde hangi biçimde kodlayacağınızdır. Virüs ortamı gibi fiziken uygulanan tedbirler gerekli olduğu gibi ruhen de kendinizi psikolojik olarak tedbirlerle donatmalısınız. Olaylar geçebilir lakin psikolojik etkisi kalır. Gerçekler ne kadar zor görünsede korku saçan insanların etkisiyle gerçeklerden çıkıp abartılı bir sanal korkuya dönüşebilir.
Herşey zihnimizde kayıt edilmekte ve kodlanmaktadır. Örneğin geçen sene şubat ayında herhangi bir olaydan dolayı depresyona girip çıkan birisi bir sonraki sene o olayı hatırlamasa bile aynı şubat ayında farkında olmadan bilinç altının etkisiyle onu bilmediği bir depresyona sokabilir. Çünkü bilinçaltı geçen senenin izlerini his olarak taşımaktadır. Bundan dolayı geçmiş olayları bilinçaltımız duygularıyla gelecek senelere yayar. Bunun için şuan bulunulan ortamı ve gelecek ortamları doğru düşüncelerle ruha zarar vermeden yorumlamak, onu olduğundan daha da ağırlaştırmamak duygusal yönden önemlidir.