Neler yeni

Hastane Rehberi

Full Nvme SSD Disk Desteği Sayesinde Çok Daha Hızlı Web Siteleri! 7/24 Destek. Ücretsiz Antispam Koruma. Ücretsiz Domain. Anında Aktivasyon
Ad
Soyad
Katılım
10 Ocak 2019
Konular
81
Mesajlar
82
Ticaret - 0%
0   0   0
  
iletişim
Günümüzde eczane açmak veya eczacı olabilmek için üniversitelerin 5 yıllık eczacılık fakültesinden mezun olarak eczacı unvanını alabilirsiniz. Eczane açabilmek için ruhsatı il sağlık müdürlüklerinden ve Sağlık Bakanlığı tarafından alabilir ve onların sorumluluğu altında eczanenizi açabilirsiniz. Eczane açmak istiyorsanız eğer dükkanınızın 35 metrekareden küçük olmamasına, zemininin yanmaz ve temizlenmesi kolay madde ile kaplatılmasını sağlamalısınız. Eczanede giriş ve çıkış kapısı olarak sadece 1 kapı bulunması gerekmektedir. Eczanenin bulunduğu ilçede 2 veya daha fazla eczan bulunuyorsa nöbet listesi hazırlanır. Bu listeleri bağlı olduğunuz eczacı odaları hazırlar. Eczacılar çeşitli ilaç firmalarından ilaç tedarik etme amaçlı açılan kurumlardır. hastaneler, belirli sağlık kurumundan veya doktorlar tarafından reçetelendirilmiş ilaçları sadece eczanelerden satın alabilirsiniz. Eczaneler SGK kapsamında özel sağlık kurumu ile anlaşma yapabilir ve bu kurumlara bağlı insanların ilaçlarını alabilmesine olanak sağlar. Eczacılar vitrinlerinde bazı ilaçları sergileyemezler. Bazı ürünleri 18 yaş ve altına satamazlar. Reçete ile satılan ilaçları reçetesiz satamazlar.

Eczacılar yasa gereği iğne yaptıramaz, kilo ve boy ölçümü yapamaz. Eğer tedaviniz gereğince iğne yaptırmanız gerekiyorsa bunun için en yakın aile sağlık merkezlerine gidebilirsiniz veya özel sağlık kuruluşlarından hemşire, doktor, ebe gibi unvanlara sahip kişilere yaptırabilirsiniz.de saat 17:00’dan sonra eczaneden ürün temin etmeniz gerekiyorsa bunu internetten nöbetçi eczaneler olarak aratarak bulabilirsiniz veya size en yakın eczanenin vitrini veya kapısı gibi bir yerde hangi eczanenin nöbetçi olduğuna bakabilirsiniz. Günümüzde eczane açmak veya eczacı olabilmek için üniversitelerin 5 yıllık eczacılık fakültesinden mezun olarak eczacı unvanını alabilirsiniz. Eczane açabilmek için ruhsatı il sağlık müdürlüklerinden ve Sağlık Bakanlığı tarafından alabilir ve onların sorumluluğu altında eczanenizi açabilirsiniz. Eczane açmak istiyorsanız eğer dükkanınızın 35 metrekareden küçük olmamasına, zemininin yanmaz ve temizlenmesi kolay madde ile kaplatılmasını sağlamalısınız. Eczanede giriş ve çıkış kapısı olarak sadece 1 kapı bulunması gerekmektedir. Eczanenin bulunduğu ilçede 2 veya daha fazla eczan bulunuyorsa nöbet listesi hazırlanır. Bu listeleri bağlı olduğunuz eczacı odaları hazırlar. Eczacılar çeşitli ilaç firmalarından ilaç tedarik etme amaçlı açılan kurumlardır. Hastaneler, belirli sağlık kurumundan veya doktorlar tarafından reçetelendirilmiş ilaçları sadece eczanelerden satın alabilirsiniz. Eczaneler SGK kapsamında özel sağlık kurumu ile anlaşma yapabilir ve bu kurumlara bağlı insanların ilaçlarını alabilmesine olanak sağlar. Eczacılar vitrinlerinde bazı ilaçları sergileyemezler. Bazı ürünleri 18 yaş ve altına satamazlar. Reçete ile satılan ilaçları reçetesiz satamazlar.

Eczacılar yasa gereği iğne yaptıramaz, kilo ve boy ölçümü yapamaz. Eğer tedaviniz gereğince iğne yaptırmanız gerekiyorsa bunun için en yakın aile sağlık merkezlerine gidebilirsiniz veya özel sağlık kuruluşlarından hemşire, doktor, ebe gibi unvanlara sahip kişilere yaptırabilirsiniz.de saat 17:00’dan sonra eczaneden ürün temin etmeniz gerekiyorsa bunu internetten nöbetçi eczaneler olarak aratarak bulabilirsiniz veya size en yakın eczanenin vitrini veya kapısı gibi bir yerde hangi eczanenin nöbetçi olduğuna bakabilirsiniz.

Hastane.info - Türkiye'nin En Güncel Hastane Rehber Sitesi
 
Ad
Soyad
Katılım
20 Kasım 2020
Konum
giresun
Konular
0
Mesajlar
7
Ticaret - 0%
0   0   0
  
iletişim
Meslek
mühendis
Detay  
Meslek
mühendis
Sağlıksal problemler için önce doktora sonra nöbetçi eczaneye gidip ilaçları temin etmek gerekmektedir.
 
Yorum

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.