Neler yeni

Faydalanabileceğiniz Dizin Siteleri

Full Nvme SSD Disk Desteği Sayesinde Çok Daha Hızlı Web Siteleri! 7/24 Destek. Ücretsiz Antispam Koruma. Ücretsiz Domain. Anında Aktivasyon
Ad
ZEKİ
Soyad
AYGÜN
Katılım
18 Ocak 2019
Konum
Yalova
Konular
777
Mesajlar
2,933
Ticaret - 0%
0   0   0
  
iletişim
Meslek
Webmaster & SEO
Detay  
Meslek
Webmaster & SEO
Tecrübe
12 Yıl
Uzmanlık alanları
Web tasarım, PHP, SEO, Seslendirme, Video montaj
İş referanslarım
youtube.com/channel/UC0EKnd0EWBefw9Wrqw_wrAA
Üyelik tipi
  1. Bireysel
Enpara   Hesap
ZEKİ AYGÜN
HESAP NO; 1237-0056746
ŞUBE: DOSAB BURSA
İBAN: TR69 0004 6012 3788 8000 0567 46
Enpara   Hesap
ZEKİ AYGÜN
HESAP NO: 497-6640783
ŞUBE: GEMLİK
İBAN: TR60 0006 2000 4970 0006 6407 83
Photoshop   Photoshop
  1. Orta düzey
    50%
İllüstratör   İllüstratör
  1. Başlangıç düzeyi
    30%
İllüstratör   UI / UX tasarım
  1. İleri düzey
    90%
PHP   PHP
  1. Orta düzey
    50%
PHP   CSS3
  1. İleri düzey
    90%
PHP   JavaScript
  1. Orta düzey
    50%
Dizin siteleri, internet sitelerini çeşitli kategoriler halinde listeleyen web sitesi türüdür. Dünya çapında en bilineni DMOZ sitesidir. Dizinlerde genellikle sitelerin adı, kısa bir açıklaması ve linki yer alır. Bazılarında sitelerin ekran görüntüsü ve/veya pagerank değeri, Alexa sıralaması gibi ek bilgileri de yer alabilmektedir.
Dizinler genel olarak sitelere backlink sağlamak için kullanılır. Bu tip sitelerden alınan linkler eskiden faydalı/etkili sayılsa da günümüzde etkisini ve önemini büyük oranda yitirmiştir. Çok az sayıda ve kaliteli dizin sitesinden link almak yeterli olacaktır. Bu az sayıdaki dizin kaydını bile bir günde yapmamak, zamana yaymak faydalı olacaktır. Kayıt yapılacak her dizin sitesi için ayrı bir açıklama metni hazırlanıp kullanılmalıdır. Mümkünse izin verilen maksimum sayıda kelime/karakter kullanılarak site açıklaması yazılmalıdır. Anahtar kelime kullanımı abartılmamalı, açıklamanın tümü ya da çoğunluğu kelime öbeklerinden oluşmamalıdır.

Dizin sitelerine kayıt çoğu zaman site sahipleri tarafından yapılır. Çünkü sitenin hangi kategoride olduğunu ancak site sahipleri bilir. Biraz da kaliteli dizin siteleri herkes beni meşgul etmesin mantığıyla ve belli kriterlere göre siteleri inceleyip listelerine alırlar. Bu kayıt aşamasında çoğu zaman kayıt edilmek istenen sitenin sadece ana sayfası kaydedilir.

İlk yapılacak şey kayıt yapılacak dizinlerin kurallarını okumaktır. İkinci aşama ise site için doğru kategorilerin seçilmesidir. Bu seçim hem kolay bulunmak hem de kabul edilmek açısından önem arzeder. Üçüncü aşama sitenizin bütünlüğünü oluşturan ana anahtar kelimemizin site adı, açıklama gibi alanlarda sadece bir kere ve mümkünse ilk kelime olarak yer alması gerekir. Dördüncü aşama ise anahtar kelime girilmesi istenen dizinlere en fazla beş adet anahtar kelime eklemek yeterlidir. Beşinci ve en önemli aşama ise bir çok dizine kayıt yerine kabul gören kaliteli dizinlere kayıt yeterli olacaktır.

Ücretli veya ücretsiz birçok dizin sitesi vardır. Bunlardan bazılarının PR değeri yüksektir. Önemli olan hem PR’ı yüksek hem ücretsiz olan dizin sitelerini bulmaktır. Dizin sitesi ararken sitenin Alexa sıralamasına bakmak ve de DMOZ gibi sitelerde kayıtlarının olup olmadığına bakmak lazımdır.

Dizin sitelerine kayıt yaptırmak faydalı mı?
Siteniz için yeni backlinkler sağlamak istiyor ve bunun için dizin sitelerine kayıt yapılması gerekenler ağaşıdaki gibidir.

  1. İlk yapılması gereken DMOZ dizinine kayıt için başvurmanız. Sektörünüzdeki rakip site adreslerini DMOZ sitesindeki arama kutusuna yazarak tek tek aratılmalıdır. Eğer kayıtlı olan varsa çıkacaktır. Böyle bir tane yakaladığınızda, “DMOZ Categories” başlığı altında sitenin kayıtlı olduğu kategorinin adı yazar. Önce bu başlığa, ardından açılan sayfada sağ üstte “adres öner” linkine tıklayın. Açılan sayfadaki açıklamalara göre formu doldurarak o kategoriye eklenmek üzere sitenizi önerebilirsiniz.
  2. Sitenizi hurlist.com sitesine kaydettirebilirsiniz. hurlist.com pagerank 6 değerine sahip kaliteli bir Türkçe dizindir. Kayıt için www.hurlist.com ana sayfasında sağ üstte bulunan “Sitemi Hürlist’e eklemek istiyorum” yazısına tıkladığında “http://bumerang.hurriyet.com.tr” sayfası açılacaktır. Yani hurriyet.com.tr’nin internet siteleri için oluşturduğu “Bumerang” sistemine başvurmak gerekmektedir. Editör onayı alır, sisteme kabul edilirseniz, siteniz “hurlist.com”da listelenmeye başlar. Hürlist’in sitenize en büyük faydası, belli bir konuda kaliteli siteleri/blogları araştıran kişiler ve ajanslar için ciddi bir kaynak olması. Alanınızdaki sitelere merak duyan potansiyel ziyaretçiler, reklam çalışmaları için belli bir alanda yayın yapan blogları araştıran reklam ajansları bu sayede sizi daha kolay bulabilir.
  3. Karşınıza çıkabilecek diğer dizin sitelerine web sitenizi eklemeden önce küçük bir değerlendirme yapmak ve tercihen aralıklarla birer tane olmak üzere toplam 3-5 taneden fazlasına kayıt yapmamak.
  4. Webien.net Site Dizinleri bölümüne ekleyebilirsiniz ve anlık tıklamaları takip edebilirsiniz.
Değerlendirmeyi nasıl yapacağız, nelere dikkat edeceğiz?
Dizinin ana sayfasına bir göz atılmalıdır. Sitelerin eklenme tarihleri yazıyorsa ve bu tarihler örneğin 6 aydan eskiyse site terk edilmiş olabilir. Aktif olmayan bir siteye kayıt eklemekle zaman kaybedilmemelidir.

Dizin sitesinin adresi “alexa.com” üzerinde sorgulatılmalıdır. Global sıralamadaki durumu 1 milyonun üzerindeyse sitenizi eklemek için çok ideal olmadığını anlayabilirsiniz.

Dizin sitesinin site ekleme sayfasında, form doldurmadan önce sayfanın tümüne göz atılmalıdır. Bazı dizinler url ekleme karşılığında sizin de sitenize bir kod eklemenizi, dolayısı ile kendilerine link vermenizi isterler. Bu şekilde istekte bulunan dizinlere site eklemekle hiç uğraşılmamalıdır.

Trust Rank’i yüksek 20 dizin sitesi listesi;

 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.