Neler yeni
Full Nvme SSD Disk Desteği Sayesinde Çok Daha Hızlı Web Siteleri! 7/24 Destek. Ücretsiz Antispam Koruma. Ücretsiz Domain. Anında Aktivasyon

Serkandagli360

Webien EDİTÖR
Ad
Soyad
Katılım
7 Nisan 2021
Konum
İstanbul Avrupa
Konular
17
Mesajlar
26
Ticaret - 0%
0   0   0
  
iletişim
Meslek
muhasebe
Detay  
Meslek
muhasebe
Tecrübe
05544628929
Uzmanlık alanları
Anadolu Üniversitesi işletme mezunuyum. Aynı zamanda uzun zamandır turizm sektöründe Barmen olarak çalıştım. Açtığım web sitemde çeşitli makaleler yazıyorum. politik, sağlık, spor, bilimsel yazılar, esrarengiz olaylar ilgili yazılarım var. Aynı zamanda Özgür düşüncelerin mücadelesi adında bir kitap yazıyorum.. Kitabım yakında bitecek ve yayınlayacağım.
Diğer sitelerim
https://www.kolayvideo.xyz/
Üyelik tipi
  1. Bireysel
Enpara   Hesap
1202523707
Photoshop   Photoshop
  1. Başlangıç düzeyi
    30%
İllüstratör   İllüstratör
  1. Orta düzey
    50%
PHP   PHP
  1. Orta düzey
    50%
PHP   CSS3
  1. Orta düzey
    50%
PHP   JavaScript
  1. Orta düzey
    50%
Doğanın Güzelliği Ve Gücü İle Yüzleştiren Sporlar

Doğal bir ortamda araç gereç kullanarak ya da araç gereç kullanmadan yapılan bütün sporlara doğa sporları denilmektedir. Doğa sporları denince, doğa ile yüzleşmenin verdiği heyecanı, tutkuyu yaşamamızın dışında özgürlüğe çıkılan bu yolculukta zihinsel ve fiziksel dinginlik ve huzuru farklı duygular içinde yaşamamızı sağlayan birçok farklı doğa sporları aktiviteleri yapılmaktadır. Aynı zamanda gerekli önlemler alınmadığında ise oldukça tehlikeli sonuçlar doğurabilecek aktiviteler arasında yer alan sporlardır. Bunlar ‘doğa yürüyüşü (trekking), kampçılık, dağcılık, kaya tırmanışı, mağaracılık, tüplü dalış (scuba), yamaç paraşütü, kayak, kürek, dağcılık, rafting, rüzgar sörfü, snowboard ve bisiklet’ gibi aktiviteler arasında yer alan doğa sporlarının çeşitleridir.

BAZI POPÜLER DOĞA SPORLARININ ÇEŞİTLERİ

Doğa Yürüyüşü ( Trekking ) Doğanın Çağrısına Kulak Vermek

Doğa her zaman insanlığa bir çağrıda bulunmuştur. Çünkü insan doğanın bir parçasıdır. Bu çağrıya kulak veren insanlar da özgürlüğe ve huzura giden yolculuğa başlamış olur. En çok merak edilen şey ise kimler Trekking yapılabileceği olmasıdır. Aslında bunun yanıtı gayet basittir. Yürüyebilen herkes doğa yürüyüşü yapabilir. Ancak çok zorlu parkurların olmasının yanında herkesin zorlanmadan yürüyebileceği parkurlarda bulunmaktadır. Geç veya erken hedefe varmanın bir önemli olmadığı aynı zamanda fiziksel kondisyonuna bağlı olarak ve sağlıklı olan herkes doğa yürüyüşü yapabilir.
Doğa her zaman insanlığa bir çağrıda bulunmuştur. Çünkü insan doğanın bir parçasıdır. Bu çağrıya kulak veren insanlar da özgürlüğe ve huzura giden yolculuğa başlamış olur. En çok merak edilen şey ise kimler Trekking yapılabileceği olmasıdır. Aslında bunun yanıtı gayet basittir. Yürüyebilen herkes doğa yürüyüşü yapabilir. Ancak çok zorlu parkurların olmasının yanında herkesin zorlanmadan yürüyebileceği parkurlarda bulunmaktadır. Geç veya erken hedefe varmanın bir önemli olmadığı aynı zamanda fiziksel kondisyonuna bağlı olarak ve sağlıklı olan herkes doğa yürüyüşü yapabilir.

Trekking’de Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

  • Ayak kitleme tekniği: Aslında bu teknik adımları tam atmakta denilebilir. Yürüyüş esnasında ayaklarınızı sürtmek yerine daima tek ayağınızın üzerinde olmak gerekir. Yani dikkatli bir şekilde sağ ayak yerdeyken sol yukarıda kalır ve sol ayak yerdeyken sağ yukarıda olması gerekmektedir. Ancak değişen arazi koşullarına göre ayak kitleme tekniğini uygulamak oldukça zor olsa da şöyle bir avantajı vardır. Yürüyüş esnasında yukarıda kalan ayağınıza çok fazla yük binmediğinden dolayı dinlenmiş olmakla birlikte daha az yorulduğunuzu fark edersiniz.
  • Tempo Ve Denge: Her insanın temposu farklı olduğundan dolayı bir başkasına yetişmek adına kendinizi kasmayın çünkü bu sizin çok daha fazla yorulmanıza neden olan bir etkendir. Yürüyüş sırasında tempo ve dengenizi ayarlarken ayaklarınızı kısa ve dengeli atarak daha güvenli bir yürüyüş için önemli bir unsurdur.
  • Yürüyüş hızı: Düzgün bir arazide sırt çantasız olarak ortalama yürüyüş hızı 5 km/saat kadar kabul edilmektedir. Eğer yürüyüş sırasında sırt çantası taşınıyorsa ortalama yürüyüş hızı 2,5 km/saat kadar düşmektedir. Arazi koşulları sert olmayan kumlu bir yolda ise ortalama hız 2,5 Km/saat civarında olmakla birlikte yürüyüş hızı sık bir ormanın içinde ise ortalama hız 2 km/saat kadar düşmektedir. Daha zorlu koşulu olan dağlık arazilerde yokuş tırmanırken yaklaşık olarak yürüyüş hızı 1,5 km/saat olmaktadır.
  • Molalar: Çok uzun molalar vermekten kaçınmakla birlikte genellikle 40 ya da 50 km yürüdükten sonra 10 dakika mola vermek uygun bir süre olduğu kabul edilmektedir. Aynı zamanda çok dik çıkışlara doğru yaptığınız yürüyüşlerde ise ayakta 5 dakikalık bir mola sizi toparlanmanıza yardımcı olacaktır. Eğer verilen uzun molalarda ise vücut kendini bırakarak ayağa kalkmakta zorluk çekilmektedir. Aynı zamanda yürüyüş uzun bir parkursa patika ikiye bölünerek tek bir mola verilmelidir. Verilen uzun molada enerjinizi toparlayacaklar yiyecekler yenmesi önerilir.
  • Rehber: Eğer grubunuzda bir rehber bulunuyorsa söylenenlerin dışına çıkılmamalıdır. Ancak grupta bir rehberiniz bulunmuyorsa aranızdan bir seçilmelidir. Kalabalık gruplarda ise iki ya da daha fazla rehber olması yararlı olacaktır.
  • Kaza riskleri: Bu trekking bile olsa, doğa sporlarında her zaman bir kaza geçirme riski bulunmaktadır. Bu nedenle rehberin sözünden dışarı çıkılmamalı aynı zamanda hiç kimseye haber verilmeden yalnız başına bir yere gidilmemesi gerekir. Kaybolma ihtimaline karşı yanınızda mutlaka bir düdük bulundurmanız yararlı olacaktır.
Kampçılık, Yeşil Ve Mavinin Buluştuğu Yer
 

Ekli dosyalar

  • temel-dagcilik-egitimi-semineri-list-13.jpg
    temel-dagcilik-egitimi-semineri-list-13.jpg
    53.6 KB · Görüntüleme: 243

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.