Neler yeni

Barfiks Nasıl Çekilir? Barfiks çekmenin faydaları nelerdir?

Full Nvme SSD Disk Desteği Sayesinde Çok Daha Hızlı Web Siteleri! 7/24 Destek. Ücretsiz Antispam Koruma. Ücretsiz Domain. Anında Aktivasyon
Ad
Soyad
Katılım
10 Ocak 2019
Konular
81
Mesajlar
82
Ticaret - 0%
0   0   0
  
iletişim
Barfiks oldukça zor ve sert bir vücut geliştirme hareketidir. Sırt, omuz ve kol kaslarını çalıştırmaktadır. Oldukça zor olan barfiks hareketini, uyguladıktan sonra vücudunuzda ki ağrıları ertesi gün kaslar soğuduktan sonra fark edeceksiniz. Barfiks nasıl çekilir? sorusunu siz değerli okurlar için yanıtladık.
Barfiks nasıl çekilir? Barfiks çekmenin faydaları nelerdir?

Barfiks çekmenin faydaları

Barfiks hareketini nasıl yapacağınıza geçmeden önce, faydalarına değinmek istiyoruz. Barfiks çekmek, avuç içlerinin yüze bakacak şekilde olduğu ve kollar yardımıyla vücudun çene hizasına kadar yukarı yönlü çekildiği bir harekettir. Kilolu insanlar ilk uygulamalarda bir hayli zorlansalar da, düzenli tekrar ile kısa sürede kol kaslarının güçlenmesiyle hareketi kolaylıkla yapabilirler.
Barfiks çekmenin faydaları şunlardır

Barfiks hareketi; vücuttaki tüm kas gruplarını çalıştırdığı için kas gelişmesinde oldukta etkili bir fiziksel aktivitedir.
Vücut gelişiminde belden yukarısı için oldukça etkilidir
Özellikle sırt ve kollarınızda bulunan kasların gelişimini sağlar.
Ergenlikte ve çocuklukta barfix çekmek, vücudun gelişim sürecine katkı sağlar ve boyu uzatır.
Vücudun sağ ve sol üst kısımlarında bulunan ve kanat kası olarak ifade edilen kısımların çalıştırılıp şekillenmesinde etkilidir.
Üçgen bir vücut sahibi olmak istiyorsanız, barfiks hareketi ile sahip olabilirsiniz.
Barfiks çekmek kollarınızın daha güçlü olmasını sağlar
Barfiks çekilirken kendinizi olabildiğince yavaş aşağıya bırakmalısınız. Tüm spor hareketlerinde yavaş hareket etmek kardiyo açısından faydalıdır.
Barfiks hareketini, kaslarınızı yeterince güçlendirdikten sonra ağırlık takarak da çalışabilirsiniz. Ancak yeterince güçlenmeden bunu yapmamanızı tavsiye ederiz. Sakatlanmanıza sebep olabilir.

Barfiks nasıl çekilir ?

Barfiks barını avuç içi ile kavradıktan sonra, omuz genişliğinde avuç içlerinizi ayırmanız gerekmektedir. Ayaklarınızı ve kollarınızı olabildiğince salmanız gerekir. Eğer ayaklarınız yere temas ediyor ise ayaklarınızı bağlayarak, yukarı doğru çekebilirsiniz. Bir sonraki adımda ise omuzlar geride tutularak vücut ağırlığınızı yukarıya doğru çekmeniz gerekir. Kendinizi yukarıya doğru çekerken belinizden değil, üst bölgedeki kaslardan destek almanız gerekmektedir. Kendinizi yukarıya doğru çektikten sonra çeneniz barfiks barına ulaşması gerekmekte olup, sonrasın da yavaş bir şekilde kollarınızı aşağıya doğru sarkabilirsiniz. Barfiks çekerken kendinize kaç adet, barfiks çekebileceğiniz hedefler belirleyin ve asla pes etmeyin. Bu kurallar doğrultusunda ilerlemeniz kısa sürede verim almanızı sağlayacaktır.

Barfiks çeşitleri

Temelde en sık kullanılan çeşitleri olan Chin Ups, Pull Ups ve Neutral Grip Pull Ups’tan bahsetmek istiyoruz.

Chin Ups Barfiks Stili

Chin Ups Barfix nasıl çekilir, avuç içleriniz yüzünüze bakacak şekilde çalışırsınız. Yine kollarınızla kendinizi çene hizasına kadar yukarı çekersiniz.

Chin ups barfiks nereleri çalıştırır ?

Pull Ups Barfiks Stili

Pull Ups Barfix stilinde, barfix barında çalışırken avuç içleriniz yüzünüzün tam tersi yönü yani dışarıyı göstermelidir.

Neutral Grip Pull Ups Barfiks Stili

Neutral Grip Pull Ups Barfix stilinde ise; bir avucunuzun içi yüzünüze bakacak şekilde iken, diğer avucunuzun içi karşıyı göstermelidir. Yani bir anlamda çapraz bir hareket yapmış olursunuz. Bu şekilde çekilen barfix, omuzların çalışmasında daha etkilidir. Ancak vücudunuzu yeterince güçlendirmeden yapmamanızı tavsiye ederiz.

Barfiks antrenmanı nasıl yapılmalıdır ?

Barfix antrenmanına yeni başladıysanız öncelikle kaç tane nizami barfix çekebildiğinizi deneyin, mesela 8 barfix çekebiliyorsanız antrenmanınızı 3 X 5 tekrar şeklinde yapabilirsiniz. Barfix tekrarını nasıl arttırırım derseniz Bu şekilde çalışarak zamanla tekrar sayınızı arttırabilirsiniz. Hiç barfix çekemiyorum diyorsanız öncelikle demir barın üzerinde asılı durmayı deneyin daha sonraki çalışmalarınızda kendinizi yavaşça yukarı doğru çekmeye zorlayın zamanla 1-2 tekrar yaptığınızı fark ediceksiniz barfix antrenmanı çalıştıkça tekrar sayısı artan bi hareket olduğundan bugün 5 tane çekebiliyorsanız düzenli antrenman yaparak 10 – 15 tekrarlara ulaşmak mümkündür.
Barfiks programı

gün çekebildiğiniz maksimum sayının yarısı ve 3 set şeklinde örneğin 10 barfix çekiyorsanız 3 x 5 tekrar
günde çekebildiğiniz maksimum sayıyı deneyin
gün dinlenme
gün, aynı 1. günde olduğu gibi sayıyı arttırarak ilerlemeye çalışın 3 x 5 değilde 3 x 6 şeklinde yükseltin
gün yine maksimum çekebildiğiniz sayı
gün dinlenme

Güç antrenmanı için tıklayın

Hareketin doğru olması son derece önemlidir. Bu şekilde çalışmanız hedefinize ulaşmak için ihtiyacınız olan öz güveni ve cesareti verecektir.

Bir önceki yazımız olan Mide kası nasıl çıkar ? Mide kası hareketleri nelerdir ? başlıklı makalemizde mide antrenman programı, mide antrenmanları ve mide kası çıkartan hareketler hakkında bilgiler verilmektedir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.