Neler yeni

2019 En İyi Domain (Alan Adı) Kayıt Firmaları

Full Nvme SSD Disk Desteği Sayesinde Çok Daha Hızlı Web Siteleri! 7/24 Destek. Ücretsiz Antispam Koruma. Ücretsiz Domain. Anında Aktivasyon
Ad
ZEKİ
Soyad
AYGÜN
Katılım
18 Ocak 2019
Konum
Yalova
Konular
777
Mesajlar
2,933
Ticaret - 0%
0   0   0
  
iletişim
Meslek
Webmaster & SEO
Detay  
Meslek
Webmaster & SEO
Tecrübe
12 Yıl
Uzmanlık alanları
Web tasarım, PHP, SEO, Seslendirme, Video montaj
İş referanslarım
youtube.com/channel/UC0EKnd0EWBefw9Wrqw_wrAA
Üyelik tipi
  1. Bireysel
Enpara   Hesap
ZEKİ AYGÜN
HESAP NO; 1237-0056746
ŞUBE: DOSAB BURSA
İBAN: TR69 0004 6012 3788 8000 0567 46
Enpara   Hesap
ZEKİ AYGÜN
HESAP NO: 497-6640783
ŞUBE: GEMLİK
İBAN: TR60 0006 2000 4970 0006 6407 83
Photoshop   Photoshop
  1. Orta düzey
    50%
İllüstratör   İllüstratör
  1. Başlangıç düzeyi
    30%
İllüstratör   UI / UX tasarım
  1. İleri düzey
    90%
PHP   PHP
  1. Orta düzey
    50%
PHP   CSS3
  1. İleri düzey
    90%
PHP   JavaScript
  1. Orta düzey
    50%
En Ucuz Domain Nereden Alınır


Yerli Firmalar
#Türkiye’de bulunan alan adı satıcılarının %90’ı da crazydomain diye ICANN distribütörü bir hindistan firması üzerinden bu kayıtları gerçekleştirmekte.
Ancak yine de bireysel alan adı alışverişleri için en ucuz domain fiyatını alacağınız firma bu değil. Crayzdomains daha çok aracı olan alan adı satıcıları için ucuz domain sunan bir firma. Keza fiyatlarını siz de kontrol edebilirsiniz. Bireysel alışverişler için alttaki firmaların verdiği fiyatları göremeyeceksinizdir.
Bizim ise en ucuz domain fiyatlarını alabileceğimiz firmalar hemen altta yer alıyor. Ki bu firmaların hepsi de yabancı firmalar. Ancak güven konusunda aklınızda bir şüphe olmasın. Çünkü bu firmalar dünyanın en büyük, en köklü firmaları.
En Ucuz Alan Adını Almak Adına Tavsiyem ( Mutlaka Okuyun )
Altta farklı uzantıların, farklı firmalara ve farklı yıl alımlarına göre fiyatlarını göreceksiniz. Hepsini tek tek incelediğinizde kendinize mutlaka en ucuz alan adını almak için bir plan çizeceksinizdir. Bunu .net – .org ve .co uzantınları için size bırakıyorum.
Ancak, .com domain uzantısını en ucuza almak için ben size direkt yöntemi söyleyeyim;
Önce Bu link ( buraya tıklayarak ) tıklayarak Godaddy üzerinden 4,99 TL‘ye 1 yıllık alan adınızı alın. 1 yılın sonuna yaklaşırken, bu sefer de Bu link (buraya tıklayarak ) tıklayarak alan adınızı 1&1 firmasına 2 yıllık $15.98 fiyatla transfer edin.
( Not: Firmalar transfer ücreti almaz, sadece transfer ettiğinizde domain tescil süresi uzatma ücreti alır. ).
Yani ilk yıl için 5 TL, transfer ettikten sonra da takip eden 2. ve 3 yıllarda ise toplam 50 TL gibi bir ücret ödemiş olursunuz. Aldığınız .com uzantılı alan adı için 3 yıllık fiyat size 55 TL gibi bir rakama gelmiş olur. Daha ne olsun…
Godaddy
En ucuz domain firmaları listesinde ilk sırada yer alan firma Godaddy. En çok tercih edilen .com uzantılı alan adlarını en ucuza alabileceğiniz firma Godaddy’dir. Evet, .com uzantısı için domain fiyatları, listede yer alan diğer tüm firmalara göre daha uygun.
.com için en ucuz alan adı garantisi verme sebebi de, çok uzun yıllardır bu sektör içerisinde yer alması, dünyanın en çok tercih edilen firması olması ve en çok kayıtlı alan adını barındıran ( 60 milyon üzerinde ) bir firma olmasından geliyor.
İşte, bu yüzden bu gücü ile ucuz domain almak isteyenlerin ilk baktığı yer godaddy oluyor.
Eğer .com uzantılı domain nereden alınır diye soruyorsanız, en ucuz domain alacağınız firma budur. Keza alttaki fiyat incelemeleri listesinde de fiyat oranlarını diğer firmalara göre göreceksiniz.
Fiyat:Bu link ( buraya tıklayarak ) ile firmadan .com uzantılı alan adını ilk yıl için 4,99 TL‘ye satın alabilirsiniz.
Yenileme Fiyatı:İkinci yıl ve devam eden yıllarda aldığınız domain yenileme fiyatı 43,99TL‘ dir. ( sadece .com için – farklı uzantılar farklı yenileme fiyatlarına sahip ) Yenileme fiyatı biraz fazladır. Ancak yine de diğer firmalara göre daha ucuzdur. Avantajlı olması açısından da en başta uzun vadeli almak en karlısı.
Önceden Ödemeli Uzun Vadeli Alımlar:2 yıl=34,53 TL3 yıl=73,71 TL5 yıl=157,87 TL
1&1 ( 1 and 1 )
En ucuz domain firmaları listesinde ilk sırayı godaddy firması ile paylaşan bir diğer dünya devi ise 1&1 firması. Yine bu firmada şu anda 19 milyonun üzerinde kayıt yapılmış domain adresini bünyesinde bulunduruyor.
Bu gücü ile de domain fiyatları konusunda dünyada söz sahibi olmuş, market öncülerinden. Eğer .org ve .net uzantılı ucuz domain almak istiyorsanız, kısa vadeli alımlarda ( kısa vadeden kastım 1 yıl ) en ucuz alan adı satan firma bu.
Ben sadece 1 yıllık .org veya .net uzantılı bir domain almak istiyorum, bu 1 yıl için en ucuz domain nereden alınır diye soruyorsanız, cevabı kesinlikle 1&1.
Fiyat:Bu link (buraya tıklayarak ) ile firmadan ilk 1 yıl için .org uzantısını 2,99 dolardan, .net uzantısını ise 8,99 dolardan alabilirsiniz.
Yenileme Fiyatı:ikinci ve devam eden yıllarda ise domain yenileme ücreti 14,99$ dolar gibi bir fiyata çıkıyor. ( her uzantı için değil) Tabi bu fiyatın içerisine whois bilgileri gizleme hizmeti de dahil. ( Ayrı olarak satılmıyor. )
Önceden Ödemeli Uzun Vadeli Alımlar:Firma uzun vadeli domain alınacak bir firma değil, daha doğrusu en ucuz domain fiyatını uzun vadede sağalyan bir firma değil, ancak ben 1 yıllık bu firmadan alırım, ikinci yıl domain adresimi başka bir firmaya taşırım diyorsanız o zaman en ucuz domain satan firma sizin için 1&1 firması olur. ( tabii sadece .org ve .net uzantısı için )
NameCheap
En ucuz alan adı satan firmalar arasında yer alan, dünya devi diğer bir firma ise NameCheap.
Her ne yukarıda bulunan en ucuz domain satıcı ilk iki firma kadar ucuza domain satmasa da, yine de ileride yapabilecekleri indirimleri takip edebilmeniz adına en ucuz domain firmaları listemde yer almasını istediğim bir diğer firma.
Fiyat:Bu link ( buraya tıklayarak ) ile .com uzantılı alan adlarını ilk yıl için 8,88 dolardan, org uzantısını 6,88 dolardan alabilirsiniz.
Yenileme Fiyatı:İkinci ve devam eden yıllarda ise domain yenileme ücreti yıllık 10,96 dolar. Bu firmanın en güzel özelliği ise bu. İlk yıl diğer firmalara göre pahalı olsa da, ilerleyen yıllarda karşınıza kabarık fiyatlar çıkmıyor.
Önceden Ödemeli Uzun Vadeli Alımlar:Yine en ucuz domain fiyatları için uzunvade de hiç bir uzantı için tercih edilecek bir firma değil. ( en azından şuan ki fiyatları bunu gösteriyor. )



Hosting eklentileri



Telefon desteği



Yüksek fiyatlar







2. Hover



Çabuk, kolay ve Whois gizliliği ücretsiz geliyor.



Ücretsiz Whois gizliliği dahil



Adil fiyatlandırma



Kolay arama filtreleme



Destek 7/24 değil







3. Google Etki Alanları



Zorluk yok, sadece basit alan adı kayıtları.



Mükemmel destek



Kullanımı kolay



Ortalama fiyatların üzerinde



Birkaç TLD desteklenmiyor



4. Namecheap



Mükemmel fiyat ve kullanıcı dostu.



Adından da anlaşılacağı gibi ucuz



Ücretsiz Whois gizliliği



Canlı sohbet desteği[/quote]
 
Son düzenleme:

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.